avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1103 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier usor
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier usor

buna ziua.. sunt vinovat de neacordare de prioritate intr=un accident rutier . am rca valabil (itp-ul nu era valabil in ziua respectiva ,insa am inteles ca nu au legatura una cu cealalta) insa pt ca am fost deschis la orice discutie. si ma intereseaza cum se simt cei in cauza din masina cealalta , simt ca deja incep sa intinda coarda putin . erau doi barbati in masina care nu au fost spitalizati decat unul din ei vreo 2 zile pt o operatie la un deget pe care si l-a fracturat. in rest doar in ziua accidentului au fost cateva ore la urgenta si au fost lasati acasa cu concedii medicale pt o luna (urmand probabil inca vreo luna dacase considera necesar ) . acum ei vor sa isi ia masina mai repede decat termenul in care cei de la rca (astra) or sa le dea un raspuns, si imi solicita mie sa le platesc o suma inainte ca ei sa isi ia masina ca daca nu ma dau in judecata etc. cam asta mi-ai dat de inteles.. sunt eu pasibil de ceva penal in cazul asta? ca nu am comis nici o infractiune din cate imi dau seama. si oricum ei trebuie sa isi ia banii de la asigurator inclusiv pe vatamare (diferente de salar operatii etc ) . mi-ar prinde bine niste sfaturi de la cineva care chiar cunoaste cazurile de genul asta. ms :)
Cel mai recent răspuns: este , utilizator 21:23, 11 Iulie 2014
Buna ziua,
Atata timp cat unul din cei accidentati necesita ingrijiri medicale sunteti pasibil de vatamare corporala din culpa art. 184 C.P.
Trebuie sa aiba 60 de zile de ingrijiri medicale din cate stiu. Acum daca ziceti ca au spitalizare + o luna de medical + inca o luna care e probabil sa primeasca cam se sare de 60. Daca se trece de acest termen sunteti pe penal. Ei va cer banii inainte si probabil va santajeaza cu viitoarele declaratii in fata instantei. RCA-ul dvs (Astra) cel mai probabil le va face probleme, ei sunt constienti de acest aspect. RCA nu le va da nimic pana la solutionarea anchetei (judecarea procesului+cat stau ei in spital + investigarile lor), deci e si in interesul lor sa se termine mai repede pt. ca daca tergiverseaza trece si din timpul lor (timpul pana cand isi primesc banii si isi repara masina). Acum depinde de dvs. ce vreti sa declare in fata judecatorului, daca nu ati avut alcool sau viteza excesiva e foarte bine, accidentele se intampla bine ca nu a fost mai grav. La peste 60 zile daca se vaita si schiauna de zici ca i-au v***at indienii pot influenta instanta cu smiorcaielile lor si intr-adevar un act notarial in care ei declara ca nu mai au pretentii v-ar ajuta mult,... Depinde cat sunteti dispus sa le dat ca sa evitati complicatii.
Vechea reglementare prevedea ca un sofer poate fi acuzat de vatamare corporala daca persoana ranita era internata 10 zile, acest lucru se va intampla de acum doar daca victima va sta in spital timp de 90 de zile.
apropo de raspunsul domnului avocat gabriel de mai sus , daca puteti sa detaliati putin apropo de art 184 . ziceam ca sunt doi domni in situatia de a fi in concedii medicale insa doar unul din ei a fost spitalizat pt 3 zile pt o operatie la deget. nu e o difererenta intre concediu medical (adica daca tu stai acasa) si ingrijirile medicale sau spitalizarea ? apropo de zile de ingrijiri medicale? ms :)
Concediu medical se presupune ca se face tratament. este ai dreptate sunt 90 de zile nu 60 s-a schimbat am uitat :).

Alte discuții în legătură

Accident de masina cu victima martinel martinel Aseara am incercat sa evit o groapa si am pierdut controlul volanului lovindu-ma cu roata de bordura.Problema este ca pe bordura era un pieton pe care l-am ... (vezi toată discuția)
Accident-vatamare corporala ely86 ely86 In urma cu o saptamana am provocat un accident de circulatie in urma caruia victima a suferit o fractura de femur stang si fractura incheietura mana ... (vezi toată discuția)
Accident motociclist! Glovaschi_sorin Glovaschi_sorin Salut! Am si eu o problema.. Am fost lovit de un taximetrist intro interectie, eu circuland pe drum cu prioritate . In urma accidentului m-am ales cu piciorul ... (vezi toată discuția)