avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident de masina cu victima
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident de masina cu victima

Aseara am incercat sa evit o groapa si am pierdut controlul volanului lovindu-ma cu roata de bordura.Problema este ca pe bordura era un pieton pe care l-am accidentat avind fractura la un picior si cred ca va sta multe zile in spital fiind necesara operatia.
Intrebarea mea este daca RCA ma va ajuta la plata spitalizarii si daca nu reusesc sa ma inteleg cu el ce se va intimpla
la proces in cazul in care dauna stabilita de instanta va fi platita de mine sau de RCA?
Cel mai recent răspuns: martinel , utilizator 11:56, 27 Octombrie 2008
Se vor stabili imprejurarile concrete de savarsire a faptei , in speta , daca reiese vinovatia dvs in producerea accidentului.
Incadrarea juridica poate fi vatamare corporala din culpa.
Va puteti intelege cu partea vatamata astfel incat sa retraga plangerea penala sau sa intervina impacarea partilor , ca si cauza de inlaturare a raspunderii penale.
Asiguratorul Rca plateste daunele
Am uitat sa va intreb daca am semnat procesul verbal pe care l-a facut politia deoarece ei au facut niste constatari dar cind asteptam sa vina masina de tractare am constatat ca lucrurile erau cam diferite.In cazul impacarii daunele sint si cele stabilite daca cadem la o intelegere inainte de proces adica va plati RCA sau eu?
Va multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Octombrie 2008
martinel, utilizator
Semnarea procesului verbal inseamna luarea la cunostintza de continutul acestuia si insusirea lui.
Oricum, acest act poate fi contestat.
Rca va suporta plata daunelor , indiferent de stadiul procesului
Impacarea partilor in schimb este o cauza care inlatura raspunderea penala care poate interveni pana al ramanerea definitiva a hotararii ,chiar in apel sau recurs.

Societatea de asigurari va plati doar daunele materiale. Cele morale pe care le-ar putea pretinde victima si care ar determina-o sa isi retraga plangerea, le veti suporta dvs., din buzunarul propriu, din pacate.
Problema grava apare in momentul in care pietonul accidentat (partea vatamata) va necesita ingrijiri medicale de peste 60 de zile. In acel caz nu va mai functiona impacarea partilor si procesul penal va merge inainte. Ma refer la cazul art. 184 alin. 2 si 4 C.P., vatamare corporala din culpa. Pedeapsa in acel caz este numai inchisoare, dar veti primi cu suspendare si nu veti mai avea permis vreo 5 ani de zile. Doamne fereste! Sa speram ca nu ajungeti chiar asa departe. Eu v-am spus cazul cel mai grav, deoarece ati mentionat ceva despre o operatie.

Alte discuții în legătură

Accident auto cu victime - parte vinovata ada h ada h Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: O persoana foarte apropiata a comis un accident auto (incalcase linia continua si s-a ciocnit ... (vezi toată discuția)
Despagubiri vatamare corporala rca Gabriel1337 Gabriel1337 Buna ziua! Vineri seara am lovit pe trecerea de pietoni o doamna in varsta, accidentand-o pe aceasta si fiind nevoie de spitalizare. Culpa accidentului este ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu lovire pieton user551 user551 Am fost implicat intr-un accident rutier eu fiind vinovat de producerea acestuia. Mai exact am lovit din spate un autoturism care oprise la trecerea de ... (vezi toată discuția)