avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Calatoria unuio cetatean Turc casatorit cu o romanca ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Calatoria unuio cetatean Turc casatorit cu o romanca ce locuieste intr-un Stat Schengen

Am si eu o intrebare!
Sunt casatorita cu un cetatean Turc, locuiesc in Germania, am viza permanenta, lucrez aici am un venit destul de bun si ma intreb daca sotului meu i se permite intrarea in Germania insotit de mine.

M-as bucura enorm daca cineva m-ar putea ajuta in aceasta priviinta.
Cel mai recent răspuns: Mirelasavas , utilizator 00:02, 6 Ianuarie 2011
Membrii de familie ai cetăţenilor Uniunii, membrii care nu au cetăţenia unui stat membru, pot ieşi de pe teritoriul unui stat membru pentru a călători pe teritoriul unui alt stat membru al Uniunii în baza unui paşaport valabil. Dar, pentru a intra pe teritoriul unui alt stat membru, membrii de familie ai unui cetăţean al Uniunii, membrii care nu au cetăţenia unui stat membru, trebuie să aibă asupra lor fie o viză de şedere pe termen scurt, fie un permis de rezidenţă.
Buna seara,
Va multumesc pentru raspuns, deci sa inteleg ca in cazul in care sotul meu detine o viza de sedere pe scurt timp in Romania va putea calatori cu mine in Germania?
Va urez un calduros La Multi Ani si un an plin de realizari si sanatate.

Multumesc

Mirela Savas

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un albanez care a obtinut rezidenta romana poate sa mearga in ue? 88ana 88ana Sunt casatorita cu un cetatean albanez si am optat pentru rezidenta pe teritoriul Romaniei. Dupa obtinerea rezidentei putem merge in Italia fara viza? dar in ... (vezi toată discuția)
Strain,apatrid saed saed buna ziua,sunt strain traiesc in romania,sunt apatrid,nu detin o cetatenie nici o tara,acum sunt casatorit cu o romanca ,vreau sa stiu daca am acelasi drept ca ... (vezi toată discuția)
Urgent - calatorie ue cetatean cu carte de rezidenta in romania deea18 deea18 Buna seara!am o intrebare sotul meu este cetatean al Republici Moldova si poseda de carte de rezidenta a familiei pe 5 ani intrebarea mea este poate se ... (vezi toată discuția)