buna ziua,sunt strain traiesc in romania,sunt apatrid,nu detin o cetatenie nici o tara,acum sunt casatorit cu o romanca ,vreau sa stiu daca am acelasi drept ca un cetaten strain cu o cetatenie declarata de a calatori alaturi de sotie in u.e.conform directiva europeana din 2004 cu privinta la libera circulatia in u.e la cetateni tari terte membri de familia a cetateni din u.e.mai clar va intreb cand spun cetateni tari terte adica nu din romania sau u.e eu intru in aceasta catagorie sau e alta procedura ca sunt apatrid,eu am document de calatorie romanesc :) si carte de rezidenta ca sunt casatorit aici
Membrii de familie ai cetăţenilor Uniunii, membrii care nu au cetăţenia unui stat membru, pot ieşi de pe teritoriul unui stat membru pentru a călători pe teritoriul unui alt stat membru al Uniunii în baza unui paşaport valabil. Dar, pentru a intra pe teritoriul unui alt stat membru, membrii de familie ai unui cetăţean al Uniunii, membrii care nu au cetăţenia unui stat membru, trebuie să aibă asupra lor fie o viză de şedere pe termen scurt, fie un permis de rezidenţă.