avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... strain,apatrid
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

strain,apatrid

buna ziua,sunt strain traiesc in romania,sunt apatrid,nu detin o cetatenie nici o tara,acum sunt casatorit cu o romanca ,vreau sa stiu daca am acelasi drept ca un cetaten strain cu o cetatenie declarata de a calatori alaturi de sotie in u.e.conform directiva europeana din 2004 cu privinta la libera circulatia in u.e la cetateni tari terte membri de familia a cetateni din u.e.mai clar va intreb cand spun cetateni tari terte adica nu din romania sau u.e eu intru in aceasta catagorie sau e alta procedura ca sunt apatrid,eu am document de calatorie romanesc :) si carte de rezidenta ca sunt casatorit aici
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:07, 18 Noiembrie 2010
macar sa stiu( strain )include pe apatrid ca statut juredic sau nu ...nu am gasit ceva concret:(
Membrii de familie ai cetăţenilor Uniunii, membrii care nu au cetăţenia unui stat membru, pot ieşi de pe teritoriul unui stat membru pentru a călători pe teritoriul unui alt stat membru al Uniunii în baza unui paşaport valabil. Dar, pentru a intra pe teritoriul unui alt stat membru, membrii de familie ai unui cetăţean al Uniunii, membrii care nu au cetăţenia unui stat membru, trebuie să aibă asupra lor fie o viză de şedere pe termen scurt, fie un permis de rezidenţă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un albanez care a obtinut rezidenta romana poate sa mearga in ue? 88ana 88ana Sunt casatorita cu un cetatean albanez si am optat pentru rezidenta pe teritoriul Romaniei. Dupa obtinerea rezidentei putem merge in Italia fara viza? dar in ... (vezi toată discuția)
Permis de sedere permanent ca membru de familie a unui cetatean roman kiki_mihailescu kiki_mihailescu Buna ziua! As dori sa ma ajutat putin cu o problema cu care m-am confruntat inainte de a calatori in scop turistic in Paris, Franta. Sunt cetateana cubaneza cu ... (vezi toată discuția)
Cetaten strain (non-ue) casatorit cu cetatean roman. strainul poate calatori fara viza in statele ue? alinasku alinasku Rog specificati daca un cetatean indian, casatorit cu un cetatean roman, avand si permis de sedere (pe urmatorii 5 ani) in Romania, poate calatori fara viza in ... (vezi toată discuția)