avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Neintelegere cu o firma din strainatate
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Neintelegere cu o firma din strainatate

n luna mai 2010 am primit prin posta un formular (nesolicitat, in limba engleza) cu un cupon pentru a trece datele companiei mele si a-l returna expeditorului, in vederea inscrierii datelor in European City Guide (cu sediul in Spania). Mentionez ca la momentul respectiv imi inscrisesem firma la Google Places si asteptam o scrisoare de la ei prin care sa confirm inregistrarea. Din acest motiv, nu am citit cu foarte mare atentie ce scria pe cupon (deoarece am crezut ca era de la Google), l-am completat si l-am expediat (din pacate cred ca am pus si stampila firmei). Ulterior, am primit o notificare de plata pentru suma de 997 euro, aferenta serviciilor prestate. Imediat ce am primit aceasta notificare am trimis un email pe adresa lor (info@eurocityguide.com) in data de 22.07.2010 in care am cerut anularea prestarii serviciilor de publicitate pe motiv ca nu stiam de suma de 997 euro care trebuia sa o achit. Nu am primit niciun raspuns la mailul meu, si am continuat sa primesc notificari de plata. Am trimis un nou mail, mai detaliat, in care am explicat ca totul a fost o neintelegere si am cerut anularea acestui asa-zis "contract". Din nou nu am primit niciun raspuns. Am vorbit cu cineva de la ei la telefon si mi s-a zis ca nu se mai poate renunta deoarece cand am solicitat eu acest lucru
trecuse perioada permisa de 55 de zile de la momentul expedierii cuponului. Am trimis ulterior un fax (vazand ca emailul nu da rezultate) din nou cu solicitarea de renuntarea si cu copiilor emailurilor trimise pana atunci. Din nou nu am primit niciun raspuns. Ieri am primit o noua notificare prin care am fost anuntat ca dosarul meu a fost expediat unei firme internationale de recuperari... Sunt revoltat ca mi s-a intamplat asa ceva... ma simt de parca sunt victima un escrocherii. Eu nu stiu nimic de firma asta din Spania, nu am intalnit pe nimeni de la ei, nu am garantia ca mi s-a facut publicitate in acest "European City Guide" si ma ameninta cu recuperarea datoriilor. Recunosc ca sunt speriat... Va rog din suflet daca poate cineva sa ma ajute, sa ma invete ce sa fac! Am fost si la Protectia Consumatorului si ei s-au declarat neputinciosi pentru ca sunt persoana juridica.
Cel mai recent răspuns: argionela , utilizator 17:33, 7 Februarie 2011
vreau sa ma suni :0763403553 , am si eu aceeasi problema!
vedeti ca este o practica a acestui "ghid" :
EUROPEAN CITY GUIDE O excrocherie de proportii
#1 User is offline uko

*
* Member

* Group: Membri
* Auto:Hyundai
* Model:Accent
* An:2006

Posted 12 July 2007 - 12:47 PM
Deoarece ma aflu printre cei carora incearca sa li se insceneze "datorii" inexistente, supun discutiei urmatorul caz:
EUROPEAN CITY GUIDE (ECG) e o firma care face rost de adrese si nume ale companiilor, si cu semnaturi false creeaza un contract (fara stampile, etc) in care cica ai fost de acord sa iti faca reclama pc CD-ul lor. laugh.gif ce idioti!
si totusi, desi comisia europeana [ link extern ] :

Christian Auer
GRAVIS INKASSO GmbH
Tel.: +43 1 521 87 39
Fax: +43 1521 87 20
E-mail: caue@gravis-austria.com
puteti sa ii trimiteti si niste virusi, nu ma deranjeaza... laugh.gif

Iata si alte linkuri care incearca sa atraga atentia:
[ link extern ] /
[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ] /

am dat doar cateva linkuri ca sa nu va plictisiti.

This post has been edited by uko: 13 July 2007 - 11:06 AM
Am patit si noi aceeasi problema si din curiozitate am cautat firma pe internet, pentru a vedea daca intr-adevar ne-au facut publicitatea promisa. Nu numai ca nu au respectat oferta in sensul ca ne vor face dovada publicarii in acest "ghid", dar ne vor trimite si CD -uri cu Ghidul respectiv, insa am descoperit ca este de fapt o firma care se ocupa de escrocherii, promitand false servicii in schimbul sumelor de bani. Parerea mea este ca acel contract nu este valabil, atata vreme cat un exemplar al contractului, semnat de ei, nu este transmis si clientului. In plus anumite clauze sunt pe verso-ul a ceea ce s-a semnat. De exemplu ca acel contract are valabilitate 3 ani si se reinnoieste automat, daca nu se cere rezilierea acestuia cu 3 luni inainte. Dar cel mai important este ca de fapt ei nu au prestat serviciile respective, prin urmare nu puteti fi obligat la plata lor. Daca veti cauta pe google numele firmei veti gasi multe forumuri in engleza care va vor invata ce pasi trebuie urmati. Si apropo, toate Notificarile catre ei transmiteti-le prin posta cu confirmare de primire, la adresa indicata in oferta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibila escrocherie... gabryel82 gabryel82 In luna mai 2010 am primit prin posta un formular (nesolicitat, in limba engleza) cu un cupon pentru a trece datele companiei mele si a-l returna ... (vezi toată discuția)
Neintelegeri cu o firma din strainatate gabryel82 gabryel82 In luna mai 2010 am primit prin posta un formular (nesolicitat, in limba engleza) cu un cupon pentru a trece datele companiei mele si a-l returna ... (vezi toată discuția)
Am primit două chitanțe pentru tranzacții paypal pe care nu le-am făcut. care ar putea fi explicația? Alex97 Alex97 Buna seara. In urma cu 10 zile am primit o chitanta pe mail de la PayPal cum ca am achizitionat online carduri cadou pe un site de aplicatii android (Google ... (vezi toată discuția)