avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general bon casa de marcat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

bon casa de marcat

Va rog sa-mi spuneti daca bonurile de la casa de marcat trebuiesc neaparat insotite de factura fiscala indiferent de suma pentru a fi introduse pe cheltuieli?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: katica , utilizator 17:56, 2 Ianuarie 2011
Sunt cosiderate documente justificative bf in suma de pina la 100 ron ;trebuie sa poarte stampila furnizorului pe spate; bf de combustibil pot avea si o valoare mai mare.
Bonul fiscal emis de aparatele de marcat fiscale indiferent de valoare reprezinta doar document care atesta efectuarea platii care se anexeaza registrului de casa. Pentru a putea inregistra in contabilitate cheltuiala platita cu bonul fiscal si a deduce respectiva cheltuiala la calculul impozitului pe profit trebuie sa avem un document justificativ.
( un referat de necesitate, nota de intrare receptie, proces verbal de receptie, decont de cheltuieli, ordin de deplasare), in functie de fiecare situatie in parte, documente care trebuie sa fie aprobate de persoana care autorizeaza efectarea unor astfel de cheltuieli.
In ceea ce priveste deducerea taxei pe valoarea adaugata, aceasta se exercita numai in baza facturii intocmita conform art. 155 din Codul fiscal -exceptie bonurile de carburanti.

pentru detalii:

[ link extern ]


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli deductibile - pfa traducãtor sonia1978 sonia1978 Buna ziua! Am inceput demersurile pentru a deveni PFA, am o autorizatie de traducator. Am achizitionat cele doua stamplie (dreptunghiulara + rotunda), ... (vezi toată discuția)
Bon fiscal nestampilat Cristina Vasile Cristina Vasile Buna seara! Daca am bonuri fiscale, altele decat cele de combustibil, cu produse protocol, papetarie, etc, si [b]nu sunt stampilate[/b], cu valoare de pana ... (vezi toată discuția)
Pfa danatr danatr bonurile fiscale mai mici de 100 ron trebuie sa fie insotite de factura fiscala? (vezi toată discuția)