avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Bon fiscal nestampilat
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Bon fiscal nestampilat

Buna seara!

Daca am bonuri fiscale, altele decat cele de combustibil, cu produse protocol, papetarie, etc, si nu sunt stampilate, cu valoare de pana la 100 ron, pot sa le inreg in contabilitate ca si chelt deductibile la calc impozitului pe profit?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Iael , utilizator 11:04, 15 Iunie 2011
Bonurile fiscale, chiar daca au valoarea sub 100 lei, chiar daca sunt stampilate, nu mai sunt considerate documente justificative decat insotite de factura.
Cu scuzele de rigoare, cred ca nu m-ati inteles.
Am bonuri fiscale sub 100 ron, nestampilate si stiu ca se pot scadea din casierie dar ma intereseaza pe ce cheltuieli sa le inreg: deductibile sau nedeductibile?
Iulian Manea a scris:

Bonurile fiscale, chiar daca au valoarea sub 100 lei, chiar daca sunt stampilate, nu mai sunt considerate documente justificative decat insotite de factura.


Asa stiu si eu.
Raspunsul viza chiar si situatia in care bonurile ar stampilate.
Indiferent ca sunt sau nu stampilate tot aia e.

avocat Claudiu Lascoschi
Cristina Vasile a scris:
[...] Am bonuri fiscale sub 100 ron, nestampilate si stiu ca se pot scadea din casierie dar ma intereseaza pe ce cheltuieli sa le inreg: deductibile sau nedeductibile?


Se inregistreaza pe cheltuieli nedeductibile.
Bonurile fiscale altele decat combustibil,si neavand la baza factura nu se pot inregistra in contabilitate !!!Formularul bon fiscal nu este act justificativ pentru caserie ,doar daca reprezinta plata unei facturi.

Alte discuții în legătură

Bon fiscal - pfa Gabisc Gabisc Bonurile fiscale pot fi inregistrate ca documente fiscale pt inregistrarea in contabilitatea PFA-ului. Ma refer la cazurile in care nu primesti factura ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate tva si cheltuiala la bonuri fiscale?! mercur_ro mercur_ro HG 831/1997 a fost abrogata prin HG 105/18.02.2009. HG 831/1997 a fost modificat prin ordinul 293/2006 (care modifica OMFP 1714/2005)... Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Limita valorica a bonurilor fiscale,deductibilitate ContSters176126 ContSters176126 am tot vazut fel de fel de pareri,dar stie cineva cu ce s-a abrogat OMFP 293/2006,care stabileste deductibilitatea bonurilor fiscale la suma de 100 lei;nu ... (vezi toată discuția)