avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort-partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort-partaj

Salutare tuturor,
Sunt actionar in 2 societati comerciale ,la o societate sunt asociat unic ,iar la cealalta detin 50%. In cazul unui divort sotia poate revendica ceva din aceste actiuni. Adica voi fi obligat sa impart actiunile cu ea sau dividendele, astfel devenind si ea actionara in aceste societati?
multumesc
Cel mai recent răspuns: dennisnic , utilizator 22:04, 5 Ianuarie 2011
Daca societatile au fost infiintate in timpul casatoriei, sunt bunuri comune , Este ca si cand dv ati fi investit banii in 2 autoturisme, trecute pe dvs., tot bunuri comune dobandie in timpul casatoriei sunt.
Da,actiunile vor face obiectul procesului de partaj dar pot ramane in proprietatea dvs.
inseamna ca va trebui sa le cesionez inante de divort.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme partaj in cazul unui divort asbinvest asbinvest In cazul unui divort se face partaj pe bunurile , banii de rulaj , divedendele din cadrul firmei sotului in care este unic actionar ; in cazul decesului ... (vezi toată discuția)
Anulare partaj voluntar pe motiv de rea credinta, inselare josh28 josh28 Buna ziua, Am nevoie de indrumare cu privire la urmatoarea speta: - eu si fosta sotie ne-am despartit in septembrie 2021 si am efectuat divortul in aprilie ... (vezi toată discuția)
Divort dupa 6 luni si partaj saaa saaa Buna ziua, Am si eu o mica problema poate ma ajuta cineva. Sunt casatorit de aproximativ 6 luni si din motive ce nu as dori sa le dezbat aici doresc sa ... (vezi toată discuția)