Buna ziua! Numele meu este Mihai si am si eu o intrebare la care caut raspuns.
Bunicul meu i-a vandut tatalui meu printr-un contract de vanzare-cumparare in anul 1992 (si acum citez din contract) ,,imobilul compus din suprafata de 1000 mp teren de constructie SI o casa de locuit in suprafata de 82 mp".Toata suprafata pe care o detinea bunicul meu era de 1100mp. Ma intereseaza daca acei 82 mp ai casei sunt inclusi in cei 1000 mp pe care tatal meu i-a cumparat prin contactul de v-c sau daca de fapt tatal meu a intrat in posesia a 1082 mp. Ma intereseaza deoarece tatal meu mai are o sora care nu doreste sa renunte la proprietatea ramasa diferenta pana la valoarea de 1100 mp.
Multumesc anticipat!:)
Casa de 82 mp este inclusa (construita) pe cei 1000 mp. Altfel, s-ar afla in situatia de a avea o casa construita pe terenul proprietate al altcuiva. Sora lui mai are "disponibili" 100 mp.
Daca vroiati sa aveti 1082 mp proprietate, trebuia specificat ca se vinde casa de 82 mp si terenul aferent.
Drept de proprietate
ghel40
Buna ziua,
Ne confruntam cu urmatoarea situatie:
Bunicii mei au cumparat 1000 mp teren intravilan in 1965 cu ctr. vanzare/cumparare. Apoi au construit o casa ... (vezi toată discuția)