avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fostul proprietar mai are de plata la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fostul proprietar mai are de plata la intretinere

Buna seara,
Am si eu urmatoarea problema ,am cumparat un apartament iar fostul proprietar mai are de platit intretinerea pe luna octombrie ,bani pe care nu mai vrea sa ii plateasca, cei de la asociatie conditioneaza achitarea datoriilor mele cu plata restantei fostului proprietar, Pot face asta?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 14:40, 12 Ianuarie 2011
Asociatia are constituit fond de rulment? Ce s-a intamplat cu fondul de rulment al vechiului proprietar?
Fostul proprietar nu are platit fond de rulment
Nu stiu daca va mai ajuta.
Legea 230/2007
Art. 20. - (1) Proprietarii care îşi înstrăinează apartamentele sau spaţiile cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă sunt obligaţi ca, la întocmirea formelor de înstrăinare, să facă dovada achitării la zi a cotelor de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de proprietari.
(2) Notarii publici nu vor autentifica actele de înstrăinare fără o adeverinţă din partea asociaţiei de proprietari, care săreprezinte dovada achitării la zi a cotelor de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de proprietari, eliberată în original sub
semnătura preşedintelui şi a administratorului asociaţiei de proprietari, cu precizarea numelui şi prenumelui acestora, şi cu ştampila asociaţiei de proprietari. Actele de înstrăinare încheiate cu nerespectarea acestei obligaţii sunt nule de drept.
(3) În cazul existenţei unor datorii către asociaţia de proprietari, înstrăinarea proprietăţii se poate face numai dacă se introduce în contract o clauză privitoare la preluarea datoriilor de către cumpărător.
Ultima modificare: Joi, 30 Decembrie 2010
LocatarB, utilizator
Cand ati facut actele trebuia sa fiti prevazator si sa va opriti o cota de intretinere aproximativa din banii pe care i-ati achitat pentru apartament in contul ultimei cote de intretinere.
Sunt foarte multe cazuri cand vechii proprietari profita de dorinta noilor proprietari de a se vedea cu actele facute si ii lasa cu ultima cota de intretinere neachitata si consumul la curent electric de asemenea neachitat.

E adevarat ca nu e datoria dv., dar dv. trebuia sa luati legatura cu administratorul si sa va interesati care sunt problemele din bloc si ale apartamentului.

Nu aveti altceva de facut decat sa platiti aceasta cota restanta!
Asa cum s-a spus trebuia sa va interesati la asociatie si sa va luati masuri. Este aceeasi si tuatie ca si a datoriilor si contractelor individuale pentru telefon, electricitate, gaz... La acesti furnizori ati fost cu vechiul proprietar sa achite? Pentru a beneficia de energie electrica, de exemplu, trebuie achiatat la zi si facut contract pe numele noului proprietar.

Alte discuții în legătură

Apartament vandut cu datorii la intretinere cris_nedelcovici cris_nedelcovici Avem urmatoarea situatie: In luna februarie se cere adeverinta - nu erau restante la acea data. In 15 aprilie, in contractul de vanzare-cumparare se ... (vezi toată discuția)
Recuperare restante intretinere de la fost proprietar mariacoman mariacoman doresc un sfat. am cumparat o garsoniera. de la data precontractului pana la data semnarii contractului definitiv au trecut 2 luni din motive juridice. la ... (vezi toată discuția)
Restanta plata intretinere Catalin8902 Catalin8902 Buna ziua. Ma confrunt cu o situatie asemanatoare. Am cumparat la data de 22.02.2016 un apartament. Fostii propietari au venit cu o adevetinta conform careia ... (vezi toată discuția)