avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort si rate bancare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort si rate bancare

am investit in doua locuinte ale socrilor mei si vreau sa stiu cum pot sa-mi recuperez investitiile dupa divort daca nu am acte? si inca ceva eu si sotia mea avem un credit auto la o banca unde masina este pusa garantie si inca un credit la o alta banca ,cum am putea inparti ratele ? daca ajungem sa ne intelegem amiabil si sotia nu plateste o rata, poate cea de-a doua banca sa-mi puna sechestru pe masina daga este garantie la cea de-a doua? va rog raspuns ..multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: danielstancu_70 , utilizator 08:00, 9 Iunie 2011
cu martori puteti dovedi investitiile facute. beneficiati de un drept de creanta in privinta celor doua locuinte. in ceea ce privesc ratele puteti conveni cine din dvs plateste un credit si cine celalalt credit.
dar la banca eu sunt debitor si sotia codebitor cum se face ca atunci cind ne hotarim care cum platim se poate prin instanta ca eu sa o scot pe ea de la un credit si totodata sa ma scot si eu de la celalalt credit? nu se mai cere codebitor?
daca nu va intelegeti asupra ratelor, cine si ce plateste si sa va puneti de acord cu bancile, si sa incheiati acte aditionale la acele credite, ajungeti in instanta si va trebui sa citati si creditorii
Actul aditional va fi incheiat cu banca. In primul rand, banca trebuie sa fie de acord cu excluderea codebitorului....
Ultima modificare: Joi, 30 Decembrie 2010
Andra Denise Dinca, Avocat
Dap....asa e. Daca nu ajungeti la o intelegere, renuntati la contractul auto.Celalalt credit se va imparti prin hotararea de divort.

Alte discuții în legătură

Divort si rate bancare danielstancu_70 danielstancu_70 Buna ziua am si eu o problema in legatura cu impartirea creditelor dupa divort ......deci, cu trei ani in urma ..2007 am facut un credit cu ipoteca la o banca ... (vezi toată discuția)
Se poate muta ipoteca? tumi tumi buna ziua as dori sa stiu daca se poate muta ipoteca de pe un apartament cumparat prin banca pe un alt apartament cu care vreau sa fac schimb?as mai vrea sa ... (vezi toată discuția)
Divort culpa comuna mrs templar mrs templar buna seara.eu si sotul meu dorim sa divortam desi suntem de 5 ani inpreuna,suntem casatoriti legal doar de 2 ani si avem un copil de 5 ani.amandoi suntem de ... (vezi toată discuția)