Buna ziua am si eu o problema in legatura cu impartirea creditelor dupa divort ......deci, cu trei ani in urma ..2007 am facut un credit cu ipoteca la o banca pt a lua o masina eu titular si sotia coplatitor si inca un credit al o alta banca pentru a inbunatati un apartament care este al socrilor mei de unde eu urmeaza sa plec. Eu vreau sa ramin cu masina si sa platesc ratele in continuare sa o scot de la coplatitor si sotiei sa ii ramina investitia in apartament si ce am achizitionat in timpul casnicieiraminind sa plateasca creditul la cea de-a doua bancaraminind titular. Avem si un copil care sigur va ramine cu ea ca eu nu am alt domiciliu si sunt de acord sa-i platesc pensia alimentara. Mie mi se pare dastul de rezonabil avind in vedere ca cealalta suma (credit din cea de-a doua banca) investita in apartament nu este decit 150.000.000 plus alta investitie care am facut-o la o vila la tara a parintilor ei eu fara sa am vreun act .Nici la apartament nu am acte pe ce am investit ,,ca stiti si dumneavoastra cum se facea mai ieftin un termopan o zugraveala'' Daca ea nu va fii de acord cu varianta mea ce as putea face? Si inca ceva masina care este ipoteca ar putea intra in sechestru daca intervine vre-o problema cu ratele la cea de-a doua banca? pentru ca eu vreau sa ne intelegem omeneste dar stiti cum este pina se termina divortul si partajul mai trec ceva luni... Va multumesc anticipat
Parerea mea este ca, potrivit art. 38 ind.1 C. fam. (modificat L. 202/2010) , nu puteti divorta decat in fata instantei de judecata datorita faptului ca nu este indeplinita cea de a doua conditie ceruta de acest articol si anume "nu au copii minori".
Aveti posibilitatea ca in instanta sa va si intelegeti asupra tuturor capetelor de cerere (divort, incredintare minor, program de vizitare, nume sotie, partaj).
Indiferent de ceea ce veti hotara cu privire la partaj banca nu este obligata sa tina cont de intelegere pentru ca nu sunt norme in aceasta privinta.
Practic cu banca au contractat un platitor si un coplatitor si, pentru ei nu are importanta daca acestia (mai) sunt casatoriti sau nu.
De obicei astfel de probleme se rezolva prin inlocuirea coplatitorului cu o alta persoana in aceleasi conditii economice (salariu asemanator, garantii asemanatoare).
Sfatul meu ar fi sa mergati personal la banca si sa discutati despre soarta creditului in conditiile in care doriti sa divortati.
daca am un salariu de 8.500.000 si ratele mele si ale sotiei se ridica la 11.000.000 ea refuzind sa mai plateasca, care va fi suma care va trebui sa o platesc eu ca si pensie de intretinere in urma divortului pentru un copil? mentiomez ca suntem amindoi in contract
Banca poate urmari pe oricare dintre debitori, acestia fiind solidari. Niciun act de partaj nu este opozabil bancii din acest punct de vedere. Solutia este incheierea unui act in trei - sotii (fostii soti) si banca.
Contract credit
anca2909
Buna ziua. Am un contract de credit ipotecar incheiat cu o banca pentru achizitionarea unui imobil la care eu sunt titular si sotul coplatitor. Intrebarea este ... (vezi toată discuția)
Divort
mihai69
Buna ziua,
nu sunt tocmai in cea mai fericita perioada a vietii mele de aceea am nevoie de sfatul dvs.Casatorita ,2 copii in pragul divortului cu un credit de ... (vezi toată discuția)
Partaj, credite
elenusht
Buna ziua,
Am nevoie de ajutorul dumneavoastra. Suntem in proces de divort eu si sotul meu. am incercat sa avem o mediere in ceea ce priveste bunurile insa ... (vezi toată discuția)