avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2013 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sindicat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sindicat

Daca nu mai suntem 15 membri in grupa sindicala in urma restructurarilor ,mai putem functiona ca si sindicat la nivel de institutie?Mai putem avea lider?
Cel mai recent răspuns: Sorin Farcas , Consilier juridic 21:03, 30 Decembrie 2010
15 este numarul minim de membrii pt. constituirea unui sindicat, dar aceste persoane pot sa-si desfasoare activitatea nu numai la acelasi angajator, ci si la angajatori diferiti, cu conditia insa ca ele sa actioneze in aceeasi ramura sau profesiune. (art. 2 alin. 2 Legea 54/2003 constituirea, organizarea, functionarea, reorganizarea si incetarea activitatii organizatiei sindicale)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reorganizare sindicat platon_mirella platon_mirella Daca o societate este in insolventa, iar lichidatorul a disponibilizat aproape toti salariatii, acestia mai au dreptul la reorganizarea sindicatului? Mentionez ... (vezi toată discuția)
Poate fi un somer membru de sindicat? Gabriel George Mocanu Gabriel George Mocanu Exista cadru legal care sa permita somerilor sa fie membrii intr-o organizatie sindicala? (vezi toată discuția)
sindicat-organizare, functionare luciamanta luciamanta Buna seara. 1.Va rog mult de tot sa imi spuneti daca un sindicat recent infiintat care numara 50 de membri poate constitui impreuna cu un alt sindicat o ... (vezi toată discuția)