avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Doresc sa ma casatoresc cu o cetateana al Republici ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Doresc sa ma casatoresc cu o cetateana al Republici Moldova

Buna ziua,
Unde sa mergem si ce acte ne trebuie?,
Asigurarea medicala i-o pot face si eu la Casa de Asigurari ? Sau trebuie ea sa o aiba din Republica Moldova? ,
Ea are un copil,de 14 ani ,ce acte ne trebue pentru el ? ,Cum pot eu ca sa o aduc din Republica Moldova in Romania?
Trebuiesc aceleasi acte ca pentru orice cetatean care vine dintr-o tara nemembra a UE.
Gasiti toate aceste relatii pe pe forumul Politiei de Frontiera sauu pe cel al Ministerului de Externe.
Casatoria cu cetatean strain :
•Certificatul de nastere, original, copie si traducere legalizata
•Actul care atesta ca a fost desfacuta casatoria anterioara sau a incetat, original, copie si traducere legalizata
•Dovada de la autoritatiile locale, in cazul in care exista conventie intre Romania si statul respectiv
•Daca aceasta conventie nu exista, dovada se va elibera de Ambasada statului respectiv (dovada va cuprinde, in mod obligatoriu faptul ca, in conformitate cu legea nationala sunt indeplinite conditiile de fond si ca se poate casatori in Romania)
•In cazul in care ambii soti sunt cetateni straini sau cu domiciliul in strainatate va fi necesar sa se faca dovada sederii in municipiul in care se va solicita efectuarea casatoriei in intervalul cuprins intre data depunerii actelor si data oficierii casatoriei
Pentru tine - certificatul de nastere in original si CI original
Pentru ea - certificatul de nastere in limba moldoveneasca (cel albastru, de tip nou), dovada de celibat de la primaria locului de nastere din R.M., eventual certificat de divort in original, buletinul si pasaportul ei, cu viza valabila pentru Romania.
Pentru ambii - certificate prenuptiale, si o taxa de 1 leu pentru certificatul de casatorie. Actele se depun cu fix 10 zile inainte de data casatoriei - in calcul intra si ziua depunerii, si ziua casatoriei.
Dupa casatorie, veti merge impreuna cu ea la biroul teritorial pentru straini, pentru a depune cererea de eliberare a cartii de rezidenta pentru membri de familie ai unu cetatean roman. Atentie!!!! veti fi chemati la interviu, asa ca trebuie sa fiti casatoriti pe bune, altfel picati interviul, si sotia primeste decizie de returnare. In acest caz, nu va mai primi viza pentru Romania, se considera o modalitate de migratie. Copilul poate primi apoi si el permis de sedere, in baza mamei. Sau eventual, poate va ganditi sa-l adoptati.
Pentru viza, ii trebuie asigurare turistica valabila 6 luni. Cand mergeti la cartea de rezidenta, veti face o asigurare facultativa la CASMB eventual. Succes
Ultima modificare: Duminică, 2 Ianuarie 2011
Elena Soava, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte pentru casatorie nikujj nikujj salut ma numesc ion am si eu o intrebare vreau sa ma casatoresc cu o rominca,de ce acte am nevoe eu fiind cetatean a republicii Moldova? si de ce acte are ... (vezi toată discuția)
Acte necesare cetatealului rus pentru casatoria cu cetatean roman si ce drepturi dobandeste dupa casatorie cetateanul rus ? floriansoul floriansoul [quot]Buna ziua. Sunt cetatean roman cu domiciliul in bucuresti,lucrez in germania si partial stabilit aici.Ea este cetatan rus,lucreaza in germania si are ... (vezi toată discuția)
Acte pentru casatoria cu un cetatean syrian... Nikiii Nikiii Buna seara as dorii s-a stiu si eu care sunt actele ce trebuiesc pentru casatoria cu un cetatean syrian .Daca are buletinul mai trebuie prezentat si pasaportul ... (vezi toată discuția)