avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... mandat de arestare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

mandat de arestare

buna seara! prietenul meu este arestat pt o fapta ce nu a comis-o,putand fi probat acest lucru cu probe si martori.....liberarea sub control judiciar i s-a respins insa el mai are 5 zile pana la expirarea mandatului.intrebarea mea este urmatoarea stiind ca judecatorul de fond are minim 5 zile pana la expirarea mandatului pentru a da un nou mandat...poate fi pus in libertate daca in cursul celor 5 zile nu i se prelungeste mandatul?:(
Ultima modificare: Vineri, 31 Decembrie 2010
ana89, utilizator
Cel mai recent răspuns: ana89 , utilizator 15:57, 8 Ianuarie 2011
Da, daca nu i se va prelungi mandatul va fi pus liber dar sincer sa fiu nu cred ca se va intampla asa ceva.
Incercati sa va angajati un avocat care sa stie cum sa il apere si incercati o cerere de liberare provizorie pe cautiune.

avocat Claudiu Lascoschi
am angajata o doamna avocata insa increderea mea e din ce in ce mai diminuata....i s-a respins liberarea conditionata,insa fara motiv anume ,in ciuda faptului ca inculpatul a mentionat de probele conclusive de care dispune....pana pe 3-4 ianuarie nu are loc nici o instanta,iar pe 7 ii expira mandatul....normal nu este ca inainte cu minim 5 zile sa i se prelungeasca mandatul???....de ce nu i l-a prelungit knd a avut cererea pt liberare asta insemnand astazi?
Are timp sa ii prelungeasca mandatul...nu va faceti sperante desarte...

De ce fapta este acuzat?
Fapta conteaza enorm in astfel de cazuri...

Pe de alta parte, daca i-a fost respinsa cererea de liberare e posibil sa aiba si ceva probe la dosar...

avocat Claudiu Lascoschi
inselaciune,insa prejudiciul nu este mare,iar partile vatamate nu l-au recunoscut......problema este ca este un dosar cu inca o persoana care a fost recunoscuta.....in cazul prietenului meu(studiind dosarul) probele nu sunt concludente si anume are alibiuri pe datilerespective iar proba video(studiata de specialisti) arata faptul ca numai inaltimea POATE s-ar potrivi nefiind tocmai clara
Pentru a exista o opinie despre dosar ,pentru a vedea care sunt motivele care au determinat luarea masurii arestarii preventive impotriva prietenului dvs sau daca exista sanse ca acestuia sa nu i se mai prelungeasca arestarea preventiva ,trebuie cunoscute actele si lucrarile dosarului.
Niciun profesionist nu poate sa se pronunte asupra acestui gen de probleme, fara sa vada dosarul,fara sa cunoasca faptele.
Cu tot respectul,nu cred ca dvs va puteti pronunta asupra probatoriului administrat pentru ca nu aveti calificarea necesara.

Alte discuții în legătură

Se poate prelungii arestul preventiv fara noi probe? minimiri minimiri este vb de un dosar de frada infomatica,iar procurorul a cerut prelungirea mandatului de arestare preventica pe motiv ca nu a avut timp sa puna probe dat fiind ... (vezi toată discuția)
Cerere de liberare provizorie art 160 cpp ContSters125947 ContSters125947 Art. 1602: Conditiile liberarii (1) Liberarea provizorie sub control judiciar se poate acorda in cazul infractiunilor savarsite din culpa, ... (vezi toată discuția)
Plangere privare libertate nejustificata dia2120 dia2120 am un frate care fost acuzat intr-un dosar penal pe baza unei plangeri mincinoase.ancheta s-a oprit deoarece s-a dovedit ca partea vatamata a mintit in ... (vezi toată discuția)