avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... mandat de arestare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

mandat de arestare

buna seara! prietenul meu este arestat pt o fapta ce nu a comis-o,putand fi probat acest lucru cu probe si martori.....liberarea sub control judiciar i s-a respins insa el mai are 5 zile pana la expirarea mandatului.intrebarea mea este urmatoarea stiind ca judecatorul de fond are minim 5 zile pana la expirarea mandatului pentru a da un nou mandat...poate fi pus in libertate daca in cursul celor 5 zile nu i se prelungeste mandatul?:(
Ultima modificare: Vineri, 31 Decembrie 2010
ana89, utilizator
Cel mai recent răspuns: ana89 , utilizator 15:57, 8 Ianuarie 2011
va multumesc pt informatiile pe care mi le-ati oferit!
sper sa pot rezolva ceva si sa ma faceti sa inteleg mai bine intregul caz;)
O seara placuta de asemenea!
ana89 a scris:

acuzat de inselaciune (art.215 c.p).....nu stiu sa va spun despre asta. insa avocata era si ea uimita de decizia instantei:(....eu ce sa mai inteleg??? presupun ca exista insa depimde ale cui semnaturi si scrieri:sorry:

as dori totusi nr dumneavoastra de tel pt orice eventualitate

Nu mi sa intamplat niciodata sa fiu uimit de o decizie a instantei penale.
Daca este uimita poate ca avocata dvs. nu s-a facut inteleasa in fata instantei.
Incercati sa faceti rost si de hotararile instantelor care au judecat emiterea mandatului de arestare preventiva intrucat acolo se face trimitere si la probele din acuzare.

Daca exista anumite inscrisuri la dosar si s-a facut o expertiza...tocmai de aici pot aparea problemele daca...evident... s-a concluzionat ca semnatura ii apartine prietenului dvs.
Numarul de telefon il voi trimite prin mesaj privat.
am si eu o intrebare daca mi-ati putea raspunde as aprecia foarte mult:cererea de eliberare sub control judiciar poate fi ceruta de mai multe ori in instanta?adica dak i s-a respins o data poate sa ceara a 2 a oara pentru noul madat ce i s-a prelungit? va rog sa imi raspundeti
Daca retin bine v-am spus de o cerere de liberare provizorie pe cautiune...dar...

Puteti face cereri cate vreti dar se vor respinge daca nu sunt bine motivate in fapt si in drept...
Dupa parerea mea nu este oportun sa faceti o gramada de cereri... si sa va judecati doar ca sa va ...judecati...

Dar, poate ca puteti primi si sfaturi mai bune...insa dupa parerea mea...tot cautiunea este baza...cu conditia sa fie cererea bine motivata si instanta sa fie lamurita inca din timpul judecatii si nu...nelamurita...

avocat Claudiu Lascoschi
am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta:exista posibilitatea de a se da mandat de arestare pe durata a 60 de zile?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate prelungii arestul preventiv fara noi probe? minimiri minimiri este vb de un dosar de frada infomatica,iar procurorul a cerut prelungirea mandatului de arestare preventica pe motiv ca nu a avut timp sa puna probe dat fiind ... (vezi toată discuția)
Cerere de liberare provizorie art 160 cpp ContSters125947 ContSters125947 Art. 1602: Conditiile liberarii (1) Liberarea provizorie sub control judiciar se poate acorda in cazul infractiunilor savarsite din culpa, ... (vezi toată discuția)
Plangere privare libertate nejustificata dia2120 dia2120 am un frate care fost acuzat intr-un dosar penal pe baza unei plangeri mincinoase.ancheta s-a oprit deoarece s-a dovedit ca partea vatamata a mintit in ... (vezi toată discuția)