avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pot cere exmatricularea?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pot cere exmatricularea?

Pe scurt:

Am fost atacat si batut de un grup de invidizi. Am ajuns in spital unde am stat o saptamana. Am primit de la IML 15 zile de ingrijiri medicale. Ei nu au ajuns in spital, nu au certificate IML,etc. Ma aflu in proces cu ei, insa politistii mi-au zis ca cel mai probabil nu vor primi o amenda, maxim cu suspendare...

As dori sa stiu daca pot sa fac o plangere si la facultatea unde studieaza?! As avea sanse daca as cere sa fie exmatriculati?

Preciz ca ei studieaza la o facultate de stat (inginerie) iar fapta s-a petrecut in vacanta de vara, inafara facultatii.

Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 10:42, 4 Ianuarie 2011
Exmatricularea nu o puteti solicita dvs., ci poate fi decisa de organele de conducere ale facultatii pentru incalcarea regulamentului intern.Cum fapta nu s-a petrecut in incinta facultatii, mai mult, fapta s-a petrecut in vacanta, nu veti reusi nimic.
Ati depus plangerea la organele abilitate si este bine ca ati procedat asa, deoarece , cel mai probabil vor fi trasi la raspundere penala pentru fapta savarsita.
Daca este vorba despre o facultate particulara,indiferent de situatie,chiar daca regulamentul ar permite exmatricularea studentilor,de dragul sumelor incasate(din cauza unor ratiuni economice),acest lucru nu se va petrece.
Cand se va emite rechizitoriu,incercati sa faceti aceasta solicitare,anexand la petitie o copie de pe acesta.
Totusi,slabe sperante !
Daca evenimentul respectiv nu s-a petrecut in incinta facultatii e aberant sa cereti exmatricularea lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul penal Ruff Ruff Buna ziua! Am fost implicat intro altercatie in care au mai fost implicati inca 5 persoane ,am batut o persoana care a venit neinvitata la o petrecere si ... (vezi toată discuția)
Accident rutier soldat cu 2 victime, situatie speciala, solicit sfaturi! stefan866 stefan866 Buna ziua! In urma cu aproximativ o luna de zile veneam de la scoala impreuna cu 4 colegi de clasa, eu fiind soferul. Deci 5 persoane in masina. Drumul ... (vezi toată discuția)
Am fost agresat, ce pot face? romaria2012 romaria2012 Buna ziua, Am fost batut de doi tineri langa masina mea de fata cu sotia mea. La sosirea politiei ei au spus ca am sarit primul la bataie. Eu am spus ca ei au ... (vezi toată discuția)