Buna ziua!
In urma cu aproximativ o luna de zile veneam de la scoala impreuna cu 4 colegi de clasa, eu fiind soferul. Deci 5 persoane in masina.
Drumul fiind acoperit la suprafata cu zapada, iar dedesubt cu gheata, am alunecat (derapat), intrand in coliziune cu un tractor care circula aparent regulamentar.
In urma accidentului, eu si inca 2 persoane am suferit rani. Cei doi au ramas in spital 5, respectiv 21 de zile,eu fiind lasat acasa in acea seara.
In urma anchetei politiei s-a decis ca fapta mea se incadreaza la "neadaptarea vitezei la conditiile de drum", permisul fiindu-mi resituit, de asemenea, neinceperea urmaririi penale.
Problema este urmatoarea. Persoana care a fost mai usor ranita, mai precis cateva coaste fisurate, 5 zile de spitalizare, nu stiu cat i-a mai dat medicul in plus drept ingrijiri medicale (pentru stat acasa), insa de la bun inceput au avut o atitudine ostila, dorind exclusiv sa obtina sume fabuloase din partea mea. Problema este urmatoarea: acea persoana doreste 10.000 euro ca sa nu depuna plangere penala impotriva mea, eu nefiind dispus sub nicio forma sa ii platesc aceasta suma, considerand-o scandaloasa, avand in vedere atat atitudinea persoanei, cat si faptul ca doreste intentionat sa imi faca rau pe aceasta cale.
Mentionez urmatoarele: viteza nu aveam, alcolemie 0, in urma anchetei sunt practic nevinovat, nu am urcat respectiva persoana cu forta in masina, a venit de buna voie, de asemenea nu purta centura de siguranta.
Intrebarea mea este urmatoarea: In aceasta situatie prezentata mai sus, daca persoana mentionata mai sus ma da in judecata, sunt sanse sa castige procesul impotriva mea, implicit eu sa primesc inchisoare cu suspendare si sa fiu nevoit sa ii platesc sume fabuloase? Eu pot face ceva in aceasta situatie in afara faptului sa ii dau suma accea in schimbul declaratiei la notar cum ca nu are pretentii?
Multumesc pentru un posibil raspuns, indiferent cum este el. Am cautat pe net mult dar nu am gasit nicio situatie asemanatoare.
Cel mai recent răspuns:
stefan866 , utilizator
17:39, 17 Ianuarie 2013