avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recunoasterea perioadei lucrate in Israel in vederea ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recunoasterea perioadei lucrate in Israel in vederea acordarii pensiei in Romania

ma bucur ca am gasit acest forum
Lucrez de peste 6 ani in Israel. Nu de mult timp am ascultat la tv o stire referitoare la acorduri intre Israel si Romania, privind recunoasterea vechimii in munca depusa in Israel. M-ar interesa care este cadrul legislativ, ce formalitati trebuie indeplinite, mai concret, daca imi ajuta ca la plecarea din Israel (inca lucrez) sa-mi procur o adeverinta cu perioada lucrata.
Multumesc pentru orice raspuns!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 08:13, 1 Ianuarie 2011
In vederea deschiderii drepturilor de pensie, intre state se recunosc reciproc stagiile de cotizare pentru care s-au achitat contributiile de asigurari sociale, conform art. 19 din Legea nr. 263/2010. Romania a incheiat cu Israelul conventie de reciprocitate in domeniul asigurarilor sociale iar cei perioada lucrata acolo constituie stagiu de cotizare si in Romania.

La stabilirea drepturilor de pensie, statul roman va avea in vedere acesti ani numai ca perioada, pe care o va adauga perioadei lucrate in Romania. Accesati link-ul de mai jos si cititi si raspunsurile date acolo, este vorba si despre Israel:
www.avocatnet.ro/content/for...

Nu trebuie sa solicitati niciun document care sa ateste vechimea lucrata in Israel. Cand veti indeplini conditiile pentru a beneficia de o categorie de pensie din partea statului roman, veti completa formularele la casa teritoriala de pensii. Schimbul de documente se face intre state, prin institutiile abilitate in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informare alisatex alisatex Buna ziua, Daca cineva a lucrat in Israel perioada 2002 - 2009 cu contract de munca, cu asigurari platite.. etc, din partea carui stat beneficiaza de pensie ... (vezi toată discuția)
Pensie comunitara - grecia rory rory lucrez de 10 ani in grecia in agricultura sint cu hirtii in regula platesc asigurarea oga poate sami spuna cineva daca anii platiti aicea poti sa ei pensie in ... (vezi toată discuția)
Se pot adauga anii lucrati in romania celor lucrati in strainatate? ContSters59529 ContSters59529 Am lucrat inRomania intre 1965 si 1971. In total 6 ani cu carnet munca. Am plecat din tara iar in strainatate, unde acum am domiciliul, am lucrat 18 ani apoi ... (vezi toată discuția)