avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu fara plata dupa CIC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu fara plata dupa CIC

Ma numesc Lucian funt functionar public la o institutie de stat, in momentul de fata sunt in concediu pentru ingrijirea copilului bolnav pana la implinirea varstei de 3 ani si doresc sa aflu daca am dreptul la concediu fara plata de inca un ande zile dupa ce copilul implineste varsta de 3 ani ??
Cel mai recent răspuns: simu , utilizator 13:38, 2 Ianuarie 2011
Art. 95 din Legea nr.188/1999 prevede :
(1) Raportul de serviciu se suspenda la initiativa functionarului public in urmatoarele situatii:
a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani, in conditiile legii;
b) concediu pentru ingrijirea copilului bolnav in varsta de pana la 7 ani sau, in cazul copilului cu handicap pentru afectiunile intercurente, pana la implinirea varstei de 18 ani;
c) desfasurarea unei activitati in cadrul unor organisme sau institutii internationale, in alte situatii decat cele prevazute la art. 94 alin. (1) lit. c);
d) pentru participare la campania electorala;
e) pentru participarea la greva, in conditiile legii.
(2) Raportul de serviciu se poate suspenda la cererea motivata a functionarului public, pentru un interes personal legitim, in alte cazuri decat cele prevazute la alin. (1) si la art. 94 alin. (1), pe o perioada cuprinsa intre o luna si 3 ani.
(3) Cererea de suspendare a raportului de serviciu se face in scris, cu cel putin 15 zile calendaristice inainte de data cand se solicita suspendarea, cu exceptia situatiei prevazute la alin. (1) lit. e), cand cererea de suspendare se face cu 48 de ore inainte de declansarea grevei.
(4) Suspendarea raportului de serviciu se constata in cazurile prevazute la alin. (1) si la art. 94 alin. (1), precum si in alte cazuri reglementate prin legi speciale, respectiv se aproba in cazul prevazut la alin. (2), prin act administrativ al persoanei care are competenta numirii in functia publica.
(5) Dispozitiile art. 94 alin. (2) se aplica in mod corespunzator si pentru cazurile prevazute la alin. (1) si (2).
sa inteleg ca este legal sa soliciti inca un an de concediu fara plata dupa epuizarea celor 3 ani de CIC ??
Da, puteti sa solicitati acest lucru.
Nu stiu cine mi-a raspuns si m-a ajutat sa ma elucidez in acest caz, dar va multumesc din suflet pentru atentia acordata

Cu maxima simpatie
Lucian

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendarea raportului de serviciu al functionarului public MYRELA72 MYRELA72 pentru ce perioada se poate suspenda raportul de serviciu a unui functionar public pentru plecare din tara cu un alt contract de munca ? (vezi toată discuția)
Suspendare post george62ro george62ro cind un functionar public de conducere este numit Prefect cit timp isi poate suspenda postul? (vezi toată discuția)
Suspendare din motive personale mira55 mira55 VREAU SA STIU DACA DUPA CE AM AVUT RAPORTURILE DE SERVICIU SUSPENDATE DE DREPT, DIN MOTIVE MEDICALE, POT SA MA SUSPEND DIN FUNCTIE DIN MOTIVE PERSONALE, PE O ... (vezi toată discuția)