avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Suspendarea raportului de serviciu al functionarului ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Suspendarea raportului de serviciu al functionarului public

pentru ce perioada se poate suspenda raportul de serviciu a unui functionar public pentru plecare din tara cu un alt contract de munca ?


Ultima modificare: Luni, 12 August 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:12, 12 August 2013
Legea nr.188/1999 prevede :
Art. 95. - (1) Raportul de serviciu se suspendă la iniţiativa funcţionarului public în următoarele situaţii:
a) concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, până la împlinirea vârstei de 3 ani, în condiţiile legii;
b) concediu pentru îngrijirea copilului bolnav în vârstă de până la 7 ani sau, în cazul copilului cu handicap pentru afecţiunile intercurente, până la împlinirea vârstei de 18 ani;
c) desfăşurarea unei activităţi în cadrul unor organisme sau instituţii internaţionale, în alte situaţii decât cele prevăzute la art. 94 alin. (1) lit. c);
d) pentru participare la campania electorală;
e) pentru participarea la grevă, în condiţiile legii.
(2) Raportul de serviciu se poate suspenda la cererea motivată a funcţionarului public, pentru un interes personal legitim, în alte cazuri decât cele prevăzute la alin. (1) şi la art. 94 alin. (1), pe o perioadă cuprinsă între o lună şi 3 ani.
(3) Cererea de suspendare a raportului de serviciu se face în scris, cu cel puţin 15 zile calendaristice înainte de data când se solicită suspendarea, cu excepţia situaţiei prevăzute la alin. (1) lit. e), când cererea de suspendare se face cu 48 de ore înainte de declanşarea grevei.
(4) Suspendarea raportului de serviciu se constată în cazurile prevăzute la alin. (1) şi la art. 94 alin. (1), precum şi în alte cazuri reglementate prin legi speciale, respectiv se aprobă în cazul prevăzut la alin. (2), prin act administrativ al persoanei care are competenţa numirii în funcţia publică.
(5) Dispoziţiile art. 94 alin. (2) se aplică în mod corespunzător şi pentru cazurile prevăzute la alin. (1) şi (2).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare post george62ro george62ro cind un functionar public de conducere este numit Prefect cit timp isi poate suspenda postul? (vezi toată discuția)
Suspendarea raportului de serviciu manu151 manu151 Buna ziua, care este ultima reglementare valabila pentru suspendarea functionarilor publici? care este perioada maxima? multumesc (vezi toată discuția)
Concediu fara plata dupa cic simu simu Ma numesc Lucian funt functionar public la o institutie de stat, in momentul de fata sunt in concediu pentru ingrijirea copilului bolnav pana la implinirea ... (vezi toată discuția)