Doresc sa intru in posesia unei proprietati mostenite de mama mea, prin moartea parintilor ei.
Ce demersuri trebuie facute in acest sens, in situatia in care fratele mamei, care locuia in casa cu parintii, spune ca nu are acte pe toata averea mostenita?:(
Multumesc anticipat!
Verificati actele de proprietate ale bunicilor (puteti gasi ceva inscrisuri la primaria unde se afla imobilul - serviciul taxe si impozite sau la biroul de carte funciara ddaca au fost intabulate imobilele).
Daca mama d-voastra se intelege cu fratele asupra impartirii mergeti impreuna la un notar pentru certificat de mostenitor si eventual partaj voluntar.
Daca nu se inteleg, apelati la instanta, mama il va chema in judecata pe frate pentru partaj succesoral.
Insa, verificati mai intai actele de proprietate ... e posibil ca bunicii sa fi vandut bunurile unchiului dumneavoastra.
Din cate stiu, unchiului i s-a lasat una din case prin contract de vanzare-cumparare, restul nu...Sunt insa 4 frati...(1 baiat+3 fete).El nu mai vrea altceva din mostenire...
Dar pentru a intra in posesia pamantului mostenit, care sunt demersurile ce trebuie facute si care este cea mai facila procedura?
In cazul in care fratii nu doresc deschiderea succesiunii (din lipsa de bani, nu din rea vointa!), ce-mi recomandati?
Mama, cum poate intra in posesia pamantului mostenit (in urma intelegerii amiabile cu fratii) pentru a putea sa-si vanda bucata ei de pamant?
Mostenire
diddu
buna ziua!
ce trebuie sa fac pentru a trece terenul si casa pe numele meu? acestea sunt in proprietatea bunicilor decedati,iar tatal meu a decedat de ... (vezi toată discuția)
Mostenire
mandrut
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: am locuit impreuna cu parintii si bunicii intr-o casa. Tatal meu avea 2 frati si 2 surori. La moartea bunicilor ... (vezi toată discuția)