avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

buna ziua!
ce trebuie sa fac pentru a trece terenul si casa pe numele meu? acestea sunt in proprietatea bunicilor decedati,iar tatal meu a decedat de asemenea, fratele tatalui , mama si sora mea fiind in viata.
multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 22:16, 22 Iunie 2011
Pai cum sa faceti?Va prezentati impreuna cu toti mostenitorii si cu actele de proprietate ale bunurilor ramase de pe urma defunctilor bunici in fata notarului,dezbateti succesiunea dupa bunici,apoi dupa tata si apoi va reglati cu ceilalti mostenitori cum faceti sa intrati in posesia intregii averi,pe care o veti intabula pe numele dumneavoastra.Rabdare si succes!
Trebuie sa dezbateti succesiunea dupa bunici si apoi dupa tata, dar ca sa ajunga doar in proprietatea dvs. trebuie ca unchiul (la mostenirea bunicilor), mama si sora (la mostenirea tatalui) sa renunte la toate drepturile care li s-ar cuveni in calitate de mostenitori (nu doar la terenul si casa care va intereseaza, renuntarea este totala, la toata masa succesorala). Daca nu vor dori sa renunte, veti incheia un partaj voluntar in urma dezbaterii mostenirii, prin care va vor fi atribuite bunurile in cauza (evident, in urma intelegerii cu ceilalti coproprietari).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa frate mioararadu mioararadu Am titlul de propietate pe terenul si casa parintilor mei pe numele bunicului din partea tatalui .Mostenitorii fiind tatal meu decedat unchiul meu decedat si ... (vezi toată discuția)
Mostenire aurelia i iordache aurelia i iordache Bunica mea a murit acum 5 ani, lasind in urma o casa si teren agricol intr-o comuna in jud.Olt. A avut 2 fii - tatal meu (care a decedat inaintea bunicii) si ... (vezi toată discuția)
Informatii succesiune Moni_Galati87 Moni_Galati87 Buna ziua, As avea nevoie de cateva lamuriri cu privire la succesiune. Tatal meu a decedat in 2018, s-a facut succesiune pe bunurile pe care stiam ca le ... (vezi toată discuția)