avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... inundare proprietate ape pluviale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

inundare proprietate ape pluviale

In cateva cuvinte - compromiterea structurii cladirii din cauza infiltrarii apelor provenite din ploi, din topirea zapezilor, ape venite de pe propritati superioare aflate in panta.
In amonte de proprietatea noastra se afla un deal, proprietate privata. Toate apele se scurg pe terenul nostru, curtea si beciul sunt permanent pline de apa in ciuda masurilor costisitoare luate (hidroizolarea fundaţiei, santuri de scurgere, bazin de colectare a apei din beci etc). Nu exista canalizare in localitate prin urmare toata apa pe care o scoatem ZILNIC din beci cu pompa se duce direct pe strada (ulita) si de aici alte probleme, alte comentarii. Ce trebuie facut? Cine trebuie sa se implice pentru ca noi nu mai avem nicio solutie?
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Ianuarie 2011
ionela0607, utilizator
Cel mai recent răspuns: ionela0607 , utilizator 20:12, 1 Ianuarie 2011
La multi ani!Eu nu prea am habar cu legea,dar ar fi bine sa discutati cu proprietarul/proprietarii sa isi faca un bazin pentru asa ceva.O asigurare e oricand binevenita,si mai mult ca sigur cei care vor face asa ceva vor fi somati de catre societatea de asigurare.E un pic cam complicata situatia,problema cea mai grava e ca traim in Romania unde nu prea este civilizatie si bun simt.Sper sa aflati rezolvare la problema dvs.Va doresc mult noroc si sanatate!
la primarie ati facut o sesizare scrisa in acest sens?
La multi ani! Multumesc pentru idee. Intr-adevar, traim in Romania iar legile sunt cu dus-intors. Casa oricum trebuie asigurata si probabil vor fi anumite avantaje. Vecinii oricum nu se vor implica deoarece prin lucrarile pe care le-am facut noi, fiind aflati in partea din amonte, au fost ei insisi salvati de toata aceasta apa. Atata timp cat si ei au avut probleme s-au "agitat" destul de mult, daca pot spune asa. Cand problemele li s-au rezolvat... normal, nu mai era de interes problema. Ghinionul nostru este ca suntem prima casa dintr-un sir aflat pe un teren in panta. Sper sa rezolvam in vreun fel. Multumesc din nou pentru raspuns si va doresc un An Nou fericit!
Buna seara! Da, cei de la primarie cunosc problema fiind o situatie care dureaza de mult timp. Am sesizat comisia care se ocupa de astfel de probleme si urmeaza sa faca constatari. Sper ca nu vor veni la vara, pe seceta. Neexistand canalizare in localitate, nici macar sant pe drumul nostru (este o ulita dar destul de larga si circulata) probabil ca au si ei o parte din vina. Nu ne place ca trebuie sa scoatem apa pe drum mai ales acum cand este iarna si se face gheata, dar pur si simplu nu avem unde in alta parte sa o dirijam. Nici in beci nu putem sta cu ea la nesfarsit pentru ca in timp va afecta intreaga cladire desi este foarte solida.In plus, fiind vale, ma gandesc ca trebuia construit de ei macar un sant care sa colecteze apele. Este firesc ca apa sa se scurga din amonte catre aval dar ar trebui sa aiba pe unde, fara a afecta locuintele oamenilor. Pana la urma nu ne-ar deranja sa o lasam sa treaca si prin curtea noastra, cum s-a intamplat si pana acum, dar undeva trebuie sa se scurga... Va multumusc pentru raspuns. La multi ani!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamatie vecin irinairina13 irinairina13 Buna ziua, Din cauza ploilor din ultima perioada, mi s-a inundat pivnita cu apa. In zona in care locuiesc nu exista canalizare. Cu ajutorul unei pompe am ... (vezi toată discuția)
Scurgere ape pluviale VladMasalar VladMasalar Buna ziua, Am o problema cu un vecin din cauza scurgerii apei pluviale. Pamantul meu este sub nivelul drumului, iar vecinul din spate este sub nivelul meu. ... (vezi toată discuția)
Functionarul ameninta-santuri KINGA123 KINGA123 Buna Ziua!Am o mare problema. Locuiesc la casa particulara, si din pacate relatia intre familia mea si a unor vecini nu este tocmai buna, problema principala ... (vezi toată discuția)