avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dreptul la proprietate al sotiei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dreptul la proprietate al sotiei

buna ziua.intrebarea mea este daca pot obtine dreptul exclusiv de proprietate al unui imobil.am fost casatorit 10 ani cu sotia mea.si suntem divortati de 16 ani.in urma acestei casatorii au iesit 3 copii.am divortat din cauza ca sotia mea a parasit domiciliul fara multe explicatii,ea suferind de alcoolism.momentan nu stiu f multe despre ea,precizand ca nu tinem legatura,nici ea cu copii.in tot acest timp de cand suntem divortati,nu a avut nici o locuinta stabila.vreau sa stiu daca pot vinde imobilul kiar daca e si ea trecuta in actul de proprietate.chitantele in urma careia s-a efectuat plata imobiluli sunt doar pe numele meu.nu s-a facut partajul,si in tot acest timp nu a venit nicioadata sa isi ceara drepturile.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 20:19, 1 Ianuarie 2011
fara sa faceti partajul nu puteti sub nicio forma sa deveniti proprietar exclusiv al bunului.
in mod normal nu puteti instraina dvs. bunul imobil daca a fost dobandit in timpul casatoriei
insa daca pretul imobilul a fost achitat doar de dvs. dupa despartire, aveti posibilitatea ca instanta sa constate ca este bun exclusiv, depinde de situatia concreta....
trebuie sa faceti partajul. cereti atribuirea apartamentului si veti plati o sulta sotiei pt perioada in care ati platit rate impreuna
Bunurile achizitionate de catre soti in timpul casatoriei sunt bunuri comune, chiar daca in actul de proprietate figureaza doar unul dintre soti, astfel ca nu puteti vinde imobilul decat impreuna cu fosta dvs. sotie.
In ceea ce priveste obtinerea unei eventuale cote de contributie exclusiva la achizitionarea apartamentului, consultati avocat care sa studieze exact probele pe care le detineti, pentru ca cel putin asa la prima vedere nu vad motive in acest sens, faptul ca doar dvs. figurati pe acele chitante de plata nefiind de natura a conduce automat la obtinerea unei astfel de contributii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Să vând apartamentul bun propriu? bijou8 bijou8 Buna ziua, Sunt proprietarul unui apartament cu 2 camere dobandit inainte de casatorie. Intentionez sa vand aceasta locuinta deoarece a locuit mama o ... (vezi toată discuția)
Partaj stefanliliana stefanliliana sunt casatorita de 10 ani. casa apartine sotului meu dinainte de casatorie fiind mostenire de la tata jumatate si jumatate contract vanzare-cumparare de la ... (vezi toată discuția)
Doresc sa cumpar o casa (doar pe numele meu) din bunuri imobiliare pe care le detineam inainte de casatorie verdedeverde verdedeverde As dori sa cumpar un bun imobiliar (casa) cu bani proveniti din vinderea altor bunuri imobiliare (casa +teren) dobindite de mine, inainte de casatorie. Sotia ... (vezi toată discuția)