avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii contract de munca timp partial
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

contract de munca timp partial

Exista o limita maxima a numarului de ore lucrate in cazul angajarii unei persoane la mai multe societati com. cu contract de munca cu timp partial?
Va multumesc mult .
Cel mai recent răspuns: iubestedariarta , utilizator 14:50, 2 Ianuarie 2011
Desi art. 111 din Codul muncii spune ca durata maximă legală a timpului de muncă nu poate depăşi 48 de ore pe săptămână, inclusiv orele suplimentare, in practica nu se tine cont de acest aspect, si puteti avea mai multe contracte cu timp partial, care cumulate sa depaseasca aceasta perioada.
Se considera ca durata de maxim 48 de ore pe săptămână se referă la un singur contract individual de muncă.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Ianuarie 2011
Marcel Mihalache, Avocat
Întrucât dispoziţiile art. 111 din Codul muncii se referă la un singur contract, rezultă că, în cazul salariaţilor cumularzi, nu se aplică interdicţia privind durata maximă legală a timpului de munca ::))

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca de 8 ore la 2 societati ciobanc ciobanc daca o persoana este angajata cu contract de munca la o firma care nu prea are de lucru dar nu vrea sa plece pentru ca lucreaza acolo din 1986,poate sa se ... (vezi toată discuția)
Norme cumulate oana3333 oana3333 Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati cu urmatorul topic. care este durata maxima cumulata de ore pe saptamana in cazul a 2 contracte de munca ... (vezi toată discuția)
Cadru didactic universitar 2014vasile 2014vasile Poate un cadru didactic universitar ce este angajat cu norma intreaga la universitate sa ocupe un job cu norma intreaga intr-o institutie publica? Multumesc ... (vezi toată discuția)