Buna ziua,
As avea si eu o intrebare la dumneavoastra.M-am angajat in 23 sept. la o firma din Bucuresti,dar inca nu am semnat nici un contract.Mi sa promis ca o sa semnez un contract dar nici psna acuma nu mi sa trimis nimika.Din 1 noiembrie s-a schimbat numele firmei si nici in momentul acesta nu mi sa aduc nici un contract de munca sa semnez.
Vreau sa intreb,daca as gasi un alt job si as dori sa plec..este legal sa numai pun preaviz si sa plec pur si simplu,sau trebuie sa stau 15 zile preaviz cum se cere desi nu am semnat nici un contract cu aceasta firma,doar prin vorbe si promisiuni.Firma am inteles ca este serioasa,dar din pacate tot ne amana.Trebuie sa semnez 2 contracte nu-i asa,pe firma veche si pe cea noua sau numai ultima in cazul in care totusi mi se va aduce sa semnez???
Oricum intrebarea mea este daca plec mai trebuie sa stau acele 15 zile lucratoare pt. preaviz sau nu?
Mentionez ca am dus cartea de munca la firma si copie de buletin
Va multumesc si rog raspuns urgent!!!...doresc sa caut alt loc de munca pt. ca nu se poate asa!
X-(
Daca va gasiti alt loc de munca, puteti merge acolo fara nici un preaviz.
Atata timp cat nu exista contract semnat cu aceasta firma unde sunteti acuma, nu aveti nici o obligatie de respectat fata de ei.
Probabil ca si cartea de munca este asa cum ati dus-o, puteti s-o cereti sa verificati.
Iar daca faceti o sesizare la ITM, ii papa gaia, ca munca la negru se sanctioneaza sever.
Daca nu aveti c.i.m. atunci nu aveti nici cum sa va dati demisia ... depuneti o sesizare la ITM prin care solicitati sa va comunice si daca a fost sau nu inregistrat c.i.m. pe numel dvs.
Carte de munca
dasca7727
am si eu o problema m-am angajat la un restaurant dar nu am semnat nici un contract eu am vrut sa plec si mi s-a spus ca tb sa dau preaviz tot ce le-am dat e ... (vezi toată discuția)
Preaviz de 15 zile
L.Marian
Buna ziua . Am facut cerere de preaviz de pe 21 Martie pina azi iar azi mi sa spus ca nu credea ca voi pleca si nu mia inregistrat cererea si sa fac alta ... (vezi toată discuția)
O problema cu demisia.
gatbv
Buna ziua cine stie si poate sa ma ajute cu cateva sfaturi. Am inceput sa lucrez la o firma care e in tara un lant mare de minimarket am fost la interviu sau ... (vezi toată discuția)