avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... O problema cu demisia.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

O problema cu demisia.

Buna ziua cine stie si poate sa ma ajute cu cateva sfaturi. Am inceput sa lucrez la o firma care e in tara un lant mare de minimarket am fost la interviu sau promis multe am facut un contract cu aceasta firma pe data de 27.02.11 pe un salariu brut de 1.231 din care net 900 program de 8 ore specificat in contract dar toate sunt doar pe foi cand ajungi la munca cel mai putin se sta 9 10 ore sau chiar mai mult desi nu se puncteaza si nici nu se platesc ore cum era trecut si in contract toate bune pana vine data de 11 aprilie cand era si la mine prima zi de salariu de unde am luat 771 dupa calculele lor desi ore sau facut mai multe (nepontate) cand intreb nimeni nici un raspuns nu putea sa imi dea am zis totusi poate o sa ma lamureasca si am ramas nam zis nimic lucram cat de cat aproape de casa... pe brasov orasu unde lucrez la magazin avem un District Meneger care acum luna aprilie data de 19 imi zice ca ma transferat la alt magazin desi nu am cum sa ajung acolo la cum e programu si trebe sa se ajunga la 6 in magazin forbin si pe niste tonuri nu chiar placute am zis ca nu am ce cauta in asa o firma si imi dau demisia am sunat la bucuresti unde sa facut si angajarea leam povestit si leam zis sa imi zica cum sa fac demisia ca nu am cum sa ajung acolo (la acel magazin) si vreau demisia am facut o cerere care trebuia semnata de seful de magazin unde am lucrat si de District Meneger sefa de magazin a semnato dar DM a dat semnatura dar ca nu e de acord decat dupa 15 zile de preaviz conform legi... desi cand am vb la bucuresti mi sa zic ca o sa mi se semneze fara a mai face preaviz. Eu unu nu vreu sa fac preaviz deoarece e un minimarket si vrea sa stau 15 zile in care are el timp sa imi faca pagube sa imi bage furturi pe carca sau altele si inca doreste si la magazinul la care ma repartizat el la care nu pot sa ajung si asa stie ca o sa intazi si ma poate pune nemotivat. Ma intreb ce se poate face in tara asta in aceste situati cand ai un contract si ei nul respecta nici cu orele nici cu bani (pt care ne trezim fiecare dimineata din pat) chiar si asa legea tine cu ei sau unde mas putea adresa contractu meu e incheiat la ITM Bucuresti precizez ca suntem in data de 21 si nu mam prezentat la munca eu am zis ca nu am ce cauta in magazinul ala am si o copie dupa demisia care am duso la magazin semnata de sefa de magazin. As fi recunascator pentru niste sfaturi sau daca se doreste mai multe detali sa nu fi omis ceva. Va multumesc! O zi placuta.
Cel mai recent răspuns: gatbv , utilizator 19:26, 21 Aprilie 2011
Buna ziua,

avand in vedere cele comunicate propunerea mea este sa te adresezi Inspectoratului Teritorial de Munca Bucuresti, in scris pe adresa :Str. Radu Vodă nr. 26-26A, sector 4, Bucuresti,Tel./fax: 021.331.76.14; e-mail: itmbucuresti@itmbucuresti.ro.

Buna ziua !
Nu vad rostul unei petitii adresate ITM Bucuresti , pentru ca ma indoiesc ca aveti probe ... Cererea de demisie este aprobata sau semnata de sefa de magazin ? In cerere ati solicitat demisia fara preaviz ?
1. Daca contractul este incheiat in data de 27.02.2011 ce treaba are ITMB cu inregistrarea acestuia ? ... dupa 01.01.2011 nu se mai inregistreaza c.i.m. la niciun ITM din tara.

2. Regula în materie de încetare a contractului individual de muncă din iniţiativa salariatului este încetarea după expirarea unui termen de preaviz, în condiţiile art. 79 din Codul muncii. Prin excepţie, este posibila si demisia fara preaviz dar numai in conditiile prevazute de art.79 alin.7 sau 8 C.mun.

3. Absenţa nemotivată de la locul de muncă a salariatului aflat în perioada de preaviz atrage posibilitatea sancţionării disciplinare a acestuia.
Cei de la Bucuresti de la resurse umane din firma miau zis ca pe demisie trebuie sa semneze sefa de magazin si DM ... sefa a semnat iar DM a semnat doar ca a mentionat ca nu e de acord fara preaviz de 15 zile eu lem zis si celor de la bucuresti ca nu merg preaviz ca nu am de gand sa plec dupa de la ei poate si cu dosar penal mai bine ar fi atunci absente si sa ma dea asa afara desi lem zis si lor de ce mai e contractu ala de ce sau incalcat atatea din el ei au dreptu sa incalce contractu omul de rand nu are voie. Am trimis e-mailuri la toti mai mari din firma asta si la cine mi-a facut angajarea si azi ma suna o doamna de la resurse si ca ma roaga frumos sa nu mai trimit la toti mesaje cu demisia ca nui intereseaza si sa stau sa astept de la o o persoana raspuns care de cam 2 zile nu raspunde ...
De ce nu solicitati incetarea c.i.m. cu acordul partilor ? ... in aceasta situatie nu se acorda preaviz ... in cazul demisiei , angajatorul este cel care poate renunta sau nu la termenul de preaviz.

Alte discuții în legătură

Predarea gestiuni , efectuarea inventarelor . victor sorin victor sorin Buna ziua , Am lucrat intru-un lant de magazine, tip minimarket , pe durata a aprox. 8 luni am deschis patru magazine si am activat in alte doua avind ... (vezi toată discuția)
Sunt calcata in picioare!!! va rog ajutati-ma! paulita2010 paulita2010 Buna ziua! Sa trec direct la SUBIECT......Lucrez la o firma,ca vanzatoare din data de 01.08.2008.Cu programul respectiv: o saptamana lucram de luni pana ... (vezi toată discuția)
Abuz in serviciu sau exces de zel? zsuzsannao zsuzsannao Buna ziua! Sunt angajata de aproape 2 luni ca vanzatoare, la un magazin alimentar al unei firme mari.In prima mea zi de lucru(3.04.) -magazinul s-a deschis ... (vezi toată discuția)