avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... O problema cu demisia.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

O problema cu demisia.

Buna ziua cine stie si poate sa ma ajute cu cateva sfaturi. Am inceput sa lucrez la o firma care e in tara un lant mare de minimarket am fost la interviu sau promis multe am facut un contract cu aceasta firma pe data de 27.02.11 pe un salariu brut de 1.231 din care net 900 program de 8 ore specificat in contract dar toate sunt doar pe foi cand ajungi la munca cel mai putin se sta 9 10 ore sau chiar mai mult desi nu se puncteaza si nici nu se platesc ore cum era trecut si in contract toate bune pana vine data de 11 aprilie cand era si la mine prima zi de salariu de unde am luat 771 dupa calculele lor desi ore sau facut mai multe (nepontate) cand intreb nimeni nici un raspuns nu putea sa imi dea am zis totusi poate o sa ma lamureasca si am ramas nam zis nimic lucram cat de cat aproape de casa... pe brasov orasu unde lucrez la magazin avem un District Meneger care acum luna aprilie data de 19 imi zice ca ma transferat la alt magazin desi nu am cum sa ajung acolo la cum e programu si trebe sa se ajunga la 6 in magazin forbin si pe niste tonuri nu chiar placute am zis ca nu am ce cauta in asa o firma si imi dau demisia am sunat la bucuresti unde sa facut si angajarea leam povestit si leam zis sa imi zica cum sa fac demisia ca nu am cum sa ajung acolo (la acel magazin) si vreau demisia am facut o cerere care trebuia semnata de seful de magazin unde am lucrat si de District Meneger sefa de magazin a semnato dar DM a dat semnatura dar ca nu e de acord decat dupa 15 zile de preaviz conform legi... desi cand am vb la bucuresti mi sa zic ca o sa mi se semneze fara a mai face preaviz. Eu unu nu vreu sa fac preaviz deoarece e un minimarket si vrea sa stau 15 zile in care are el timp sa imi faca pagube sa imi bage furturi pe carca sau altele si inca doreste si la magazinul la care ma repartizat el la care nu pot sa ajung si asa stie ca o sa intazi si ma poate pune nemotivat. Ma intreb ce se poate face in tara asta in aceste situati cand ai un contract si ei nul respecta nici cu orele nici cu bani (pt care ne trezim fiecare dimineata din pat) chiar si asa legea tine cu ei sau unde mas putea adresa contractu meu e incheiat la ITM Bucuresti precizez ca suntem in data de 21 si nu mam prezentat la munca eu am zis ca nu am ce cauta in magazinul ala am si o copie dupa demisia care am duso la magazin semnata de sefa de magazin. As fi recunascator pentru niste sfaturi sau daca se doreste mai multe detali sa nu fi omis ceva. Va multumesc! O zi placuta.
Cel mai recent răspuns: gatbv , utilizator 19:26, 21 Aprilie 2011
Asta am vrut si eu sa fie si ei de acord cu demisia dar vro semnatura DM si el vrea preaviz pentru ca nu ma suporta si tocmai de aia vrea sa mai fiu 15 zile acolo la magazinul care vrea el ca nu prea am cu ce ajunge sau pleca de la munca pe jos fac peste o ora si `de merg asa o sa poata sa imi bage pe carca furturi sau ce o sa mai fie pe magazinul ala eu unu nu merg acolo nu fac nici un preaviz doar ca ma gandeam ca o fi ceva legal sau undeva unde te poti adresa cu astfel de probleme tot cand o sa fie sa ma platesca nu cred ca mai vad multi bani sau chiar deloc pe data de 11 luna care vine dar ce sai faci lantu e a unui domn mare prin Bucuresti care are si alte firme desi cred ca multi stiu de care vorbesc dar nu am vrut sa dau numele magazinului e si in bucuresti plin de ele pe toate strazile:) si asta e ce sa faci sau unde sa comentezi cand esti asa mic pe langa lume mare tot suntem in romania si nu e dreptate deloc sper ca la urmatoru loc de munca sa inteleaga partonu care va fi.
Banuiesc despre ce lant de magazine este vorba ... daca vor preaviz si dvs nu vreti sa stati in preaviz, singurul rau pe care poate sa vi-l faca este sa va desfaca disciplinar c.i.m.
Pentru neplata drepturilor salariale va puteti adresa instantei de judecata si/sau ITM-ului.
Va multumesc frumos pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Predarea gestiuni , efectuarea inventarelor . victor sorin victor sorin Buna ziua , Am lucrat intru-un lant de magazine, tip minimarket , pe durata a aprox. 8 luni am deschis patru magazine si am activat in alte doua avind ... (vezi toată discuția)
Sunt calcata in picioare!!! va rog ajutati-ma! paulita2010 paulita2010 Buna ziua! Sa trec direct la SUBIECT......Lucrez la o firma,ca vanzatoare din data de 01.08.2008.Cu programul respectiv: o saptamana lucram de luni pana ... (vezi toată discuția)
Abuz in serviciu sau exces de zel? zsuzsannao zsuzsannao Buna ziua! Sunt angajata de aproape 2 luni ca vanzatoare, la un magazin alimentar al unei firme mari.In prima mea zi de lucru(3.04.) -magazinul s-a deschis ... (vezi toată discuția)