avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... abuz in serviciu sau exces de zel?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

abuz in serviciu sau exces de zel?

Buna ziua!
Sunt angajata de aproape 2 luni ca vanzatoare, la un magazin alimentar al unei firme mari.In prima mea zi de lucru(3.04.) -magazinul s-a deschis (01.04.)am observat ca la un produs de cosmetice erau numai 2 buc.,crezand ca atat a si fost receptionat .In urma cu cateva zile a venit district managerul (DM)a vazut lipsade 4 buc din acel produs ne-a pus sa-l platim. :(( Asta se intampla si la alte magazine.Legea gestionarului spune ca lipsurile la inventar se platesc din garantia trasa.
Cu ce drept vine DM-ul si ne pune sa batem in casa si sa platim pe loc sau la salar, lipsurile pe care le observam ca sunt si trebuie sa-i raportam?
Unde si cui ne adresam pentru aceste abuzuri?
Cel mai recent răspuns: zsuzsannao , utilizator 17:08, 23 Mai 2011
ITM sau instanta, dar sa va asteptati la urmari nu prea placute
Buna ziua!
Vineri am sesizat ceva lipsuri si am anuntat sefa de magazin care la randul ei a anuntat Dm-ul.Vrem nu vrem ,maine avem de platit aprox 85 ron/persoana.
Totusi ce urmari neplacute putem avea?
Ne da afara ca sa poata face aceleas lucruri cu altii????

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Predarea gestiuni , efectuarea inventarelor . victor sorin victor sorin Buna ziua , Am lucrat intru-un lant de magazine, tip minimarket , pe durata a aprox. 8 luni am deschis patru magazine si am activat in alte doua avind ... (vezi toată discuția)
Are dreptul un angajator din domeniul comert/retail sa tragă ... Chiva53 Chiva53 Are dreptul un angajator din domeniul comert/retail sa tragă angajații la răspundere pentru furtul din magazin de către persoane straine ? Un magazin care ... (vezi toată discuția)
Un angajat la ananghie moneymaker moneymaker Buna ziua, am o intrebare la care nu am gasit un raspuns. Cum te poate trage un angajator la raspundere daca el ca afacere are un lant de magazine iar la un ... (vezi toată discuția)