avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... datorii banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

datorii banca

buna ziua si la multi ani!am si eu o intrebare daca am un credit restant si deja mi s-a inceput executarea silita a conturilorsi a unurilor cu toate ca nu am nimic pe numele meu si acum sunt plecata din tara muncesc de trei luni in Italia iar de la 1 ianuarie mi se va face contract de munca mi se pot opri banii sau mi se poate ceva cu salariu de aici ?adica cei de la banca ma pot descoperi ca muncesc aici cu acte si sa imi opreasca datoria ?eu vreau sa platesc dar treptat doar pentru datorii suntem nevoiti sa plecam din tara.multumesc ptr raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 10:19, 3 Ianuarie 2011
In mod normal ar trebui sa fi ajuns la o discutie cu banca si sa faceti o anume intelegere,cu privire la rambursarea datoriilor.
Daca nu aveti bunuri pe numele dvs banca nu are cum sa le execute.
In astfel de cazuri, executorul bancar solicita informatii de la ITM din judetul unde aveti domiciliul.
Chiar daca ati fi lucrat in alt judet, si ar fi greu sa va gaseasca, dat in Italia, nici nu se pune problema.
Numai sa nu aveti un "prieten" care sa va dea "recomandare" cu date exacte.
Singura problema ar fi ca timp de trei ani, care este termenul de prescriptie, nu puteti achizitiona nimic in tara pe numele dvs.(ma refer la bunuri care ar trebui inregistrate la financiar, casa, masina)
Ultima modificare: Duminică, 2 Ianuarie 2011
Marcel Mihalache, Avocat
@procmarci, vezi ca se poate executa si in alta tara, dar e o procedura foarte greoaie. Eu am reusit sa execut un turc la el acasa. Cu avocat de acolo, s-a ocupat de recunoasterea titlurilor executorii, s-a dus la executorul lor judecatoresc si s-a rezolvat totul. A costat totusi 5.000 euro - care bineinteles au fost cheltuieli de executare.
Aici se pune intrebarea daca se merita sau nu. Eu stiam ca turcul are bani si am de unde recupera. Deci - se poate.
Revin la problema cu prescriptia. Se face cerere de executare silita, executorul face actele in timp si inchide dosarul pe imposibilitate - lipsa bunuri urmaribile. Face mentiunea aceasta pe titlul executoriu. De acolo curg inca 3 ani. Inainte de acesti 3 ani iar face cerere de executare silita s.a.m.d. si te tine asa 100 ani :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit consum in strainatate! eufor81 eufor81 Am beneficiat de un credit de consum in Italia,pe care inca il platesc...dar neposibilitatea de a gasi un nou loc de munca si de a continua sederea mea in ... (vezi toată discuția)
Credit bancar neplatit!!! bgrs81 bgrs81 Buna ziua.Am tot consultat internetul si cam toata lumea spune acelasi lucru , nu stiu ce sa fac daca ma poate ajuta cineva. Povestea mea incepe asa...in anul ... (vezi toată discuția)
Executare silita avalist bo alb mma mma Buna seara, As vrea sa stiu daca termenul de prescriptie al executarii silite de 3 ani curge pentru mine avalist al unui bilet la ordin in alb, fara protest ( ... (vezi toată discuția)