avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... agresiune ajunsa la injunghiere. ce sa fac?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

agresiune ajunsa la injunghiere. ce sa fac?

buna. sa va povestesc
in ziua de 27 decembrie am ajuns la un club eu sora fratele meu si inca 3 baieti. clubul era cam gol dar inauntru fiind niste localnici. am cumparat o sticla de votca iar dupa 3 minute vine un baiat si ma impinge in club cu ganduri de bataie. eu am facut 2 pasi in spate dar prietenii mei i-au dat o palma si l-au imobilizat pe o canapea din acel club. dupa ce sa intamplat asta gardianul ne da afara din club pentru ca stiau ca o sa iasa cu scandal ca aceia dadeau telefoane. am iesit din club dar nu inainte sa o bata pe sora mea si pe fratele meu (sora mea e vanata pe picioare si fratele are fracturi faciale). vroiam sa plecam acasa linistiti dar atunci 9 oameni ies din club si se indreapta spre un prieten de al meu caruia ia aplicat un pumn de l-au lasat inconstient 1-2 minute pe gheata jos. noi mergem sa il ridicam si sa il scoatem din belea dupa care degenereaza totul. unu a pus cainele de atac(un rotweiler) sa ma muste de mana(nu avea botnita nimic) si 2 tipi imi carau pumni. au inceput sa dea si in ceilalti prieteni. cum eram panicat si ingrozit am luat o bucata de sticla de jos si l-am injunghiat pe unul din ei dupa care ingrozit eu am plecat acasa. am aflat ca a ajuns la spital in stare grava. nu stiu cate zile de spitalizare si-a luat stiu doar ca starea lui sa stabilizat si ca e bine. nu am apucat sa dam nici o declaratie avem citatie de la politie pe data de 6 sa mergem la suceava. ei probabil au dat declaratii dar nu stiu ce au declarat.
noi toti 6 avem certificate medico legale eu am 6-7 zile spitalizare , fratele meu are 2 zile+15. nu stiu cate zile de spitalizare are cel injunghiat si mi-e foarte frica.
ce sa fac?
la ce sa ma astept?
se poate cadea la pace?
imi trebuie avocat neaparat?
se ajunge la proces?
sa le facem si noi plangere?
sunt foarte speriat ajutati-ma cu sfaturi si sa imi spuneti ce se poate intampla...
Cel mai recent răspuns: mielul_bland , utilizator 03:11, 5 Ianuarie 2011
Sincer eu nu am inteles mare lucru din povestioara ta.Dar situatia nu-i deloc roza,cel agresat de catre tine daca va avea pana in 60 de zile te poti intelege pe o cale amiabila daca certificatul lui va indica un nr de peste 60 de zile vei fi incadrat automat la lovire si alte violente art 180 cp.Dar daca spui ca ai lovit cu sticla mi-e teama sa nu fii incadrat la tentativa de omor.Cat despre prieteni tai se pot intelege amiabil.Trebuie urgent sa iti angajezi un aparator te poate ajuta mult in faza cercetarilor...
avocatul este o necesitate in cazul tau deoarece ai nevoie de un probatoriu pregatit de un specialist in legi si nu de urechisti care au vazut seriale cu avocati la televizor.

Ai nevoie de cineva care sa stie sa propuna probele in favoarea ta, sa interogheze martorii sau eventual sa negocieze cu partea vatamata. trebuie a aduca in discutie lipsa antecedentelor tale, o caracterizare buna etc etc.

ar putea incerca fie sa arate o legitima aparare (mai greu, insa nu este imposibil) fie o provocare - fapt ce ar retine aplicarea de circumstante atenuante mai ales daca avem in vedere si gradul de rudenie dintre tine si o parte vatamata.

dosarul este mai complicat si eu recomand sa cauti un avocat cu experienta in penal, de preferat cineva care este recomandat de un fost client. Nu te duce la politie fara avocat deoarece declaratiile date in lipsa lui iti pot dauna ulterior mai mult decit crezi.
multumesc frumos de raspunsuri , si sora si fratele meu au fost loviti

daca are mai mult de 60 de zile spitalizare nu mai pot cade la pace? se autosesizeaza politia si se ajunge la proces?
Ultima modificare: Duminică, 2 Ianuarie 2011
eLeSlash, utilizator
Avnd in vedere stuatia de fata, iti pot construi apararea incepand cu faptul ca situatia risca sa degenereze n defavoarea dvs. Erau multi oameni violenti, aveau si caini si erau foarte agresivi. Dvs. a-ti incercat sa scapati, iar folosrea ciobului respectiv nu a fost decat instincutala fiind determinat de starea de panica creata de imprejurari.
Cam asa ar trebui sa sune declaratia de o sa o dati. Presupun ca injungherea respectivului a dus la incheierea conflictului.
Unde l-ati injunghiat?
i s-a stabilit diagnosticul „pneumotorax, plaga înjunghiata zona toracic”

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala grava sau tentativa de omor? GEOSTOIAN GEOSTOIAN va rog sa ma ajutati.acum 2 sapt fratii mei au avut o altercatie la un bar.Ei. au fost primii agresati.dar in urma conflictului unul dintre agresori a fost ... (vezi toată discuția)
Lovirea in cap cu un obiect dur, poate intra la tentativa de omor? luca-aurel luca-aurel Buna ziua, va rog daca puteti sa ma ajutati cu o problema! saptamana trecuta am fost batut de 2 indivizi in plina strada, eu nu am ripostat sub nici-un fel! La ... (vezi toată discuția)
Autoaparare vajdajolan vajdajolan Totul a inceput intrun bar unde individul vazind ca sotul a cumparat un pachet de tigari i-a cerut iar el nu i-a dat spunind sa-si cumpere si el caci la costat ... (vezi toată discuția)