avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Calcul indemnizatii pentru conventie civila
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Calcul indemnizatii pentru conventie civila

Buna ziua!Am cateva nelamuriri in legatura cu calculul indemnizatiei pe baza de conventie civila/contact mandat....
1.Un administrator lucreaza in baza unei conventii civile avand un salariu net de 400 lei. I se opreste impozitul , cas 10,5 si somajul 0,5? Trebuie sa plateasca si asociatia darile sau doar administratorul?
2.Un presedinte pensionar lucreaza cu contact de mandat i se retine impozitul? trebuie sa i se opreasca si alte contributii? La fel si pentru femeia de servici care este pensionara pe caz de boala dar mai lucreaza pe la bloc...impozit si atat? Asociatia nu trebuie sa mai plateasca alte dari cum ar fi cas angajator 22%, fond somaj angajator 3%???
va rog daca puteti sa ma lamuriti si pe mine.....
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 19:15, 4 Ianuarie 2011
cititi legea 230/2007.Daca administratorul aresi un alt loc de munca ,platiti numai impozitul.Pentrupensionari trebuie sa platiti pe langa impozit si CAS .Atentie la poensionatul medical daca mai are voie sa lucreze. Platile le face asociatia nu salariatul .
Mi-e greu sa raspund dnei avocat chiar in prima zi de lucru a anului. Este nepoliticos. Dar totusi, dati-mi voie sa va intreb unde ati citit in Legea 230 macar un cuvintel despre impozite si contributii ? Toate administratiile de imobile din capitala sunt aiurite si nu stiu cum sa procedeze. ANAF zice una, AFP S 6 zice alta, la ITMB gasesti alte indrumari. Aici un avocat se trezeste scriind. Cu scuzele de rigoare, am dorii foarte clar : ce trebuie si ce nu trebuie sa platim CELOR CARE NU MAI AU ALT LOC DE MUNCA, PENSIONARILOR DE DREPT, CELOR CARE FAC CONTABILITATE LA MAI MULTE BLOCURI. Dar raspunsuri directe si nu trimiteri cu formulari de genul poate sau trimiteri la acte care nu pomenesc nimic de subiect. Partea cea mai proasta este ca neplatind pentra ca nu stim cum e corect, putem intra usor in categoria celor care sun numiti evazionisti fiscali. Daca platim si nu trebuie, am bagat mana in buzunarul vecinilor, deoarece statul nu restituie nici-o data banii incasati necuvenit. Nici daca castigi in instanta. Doamna ma iertati. Dar va rog nu mai scrieti aici asemenea lucruri. Veti ramane fara clienti.
@andradaa

Din punct de vedere legal nu este corect ceea ce faceti. Un eventual control al ANAF v-ar crea mari probleme si ar aduce sanctiuni usturatoare pentru cei din conducerea asociatiei. Conventiile civile se folosesc doar pentru activitati ocazionale, ori administratorul are o activitate cu caracter permanent, adica luna de luna face acelasi lucru.
Buna ziua,
Din punct de vedere legal aveti dreptate. Din punct de vedere uman oare chiar doriti sa vedeti blocuri cu utilitatile taiate ? Sau poate nu stati la bloc. Ati pus mana pe o hartie sa vedeti cu cat cresc contributiile proprietarilor ? Aceiasi proprietari carora le scad veniturile cu 25 si respectiv 15 % prin aplicarea legii 118/ 2010 ? Hai sa pornim o discutie serioasa, fara injurii si fara blesteme. Daca tot scrieti aici, va rog frumos sa-mi spuneti nu cumva substratul acestor masuri este evacuarea celor batrani din casele pe care si le-au facut cu sacrificii ? Daca asta e mobilul hai sa le spunem cinstit direct in fata. Iubiti vecini cautativa un alt loc de locuit, deoarece pentru a sta in continuare in "cuiburile de porumbei" sau "hulubarie", ma rog cum doriti, nu MAI ESTE POSIBIL.Gazele se scumpesc, curentul electric la fel, apa urmeaza, caldura nu se mai sbventioneaza, cheltuielile indirecte cresc ametitor. Gratis nu mai vrea sa lucreze pentru bloc nimeni. Aceasta ACTIVITATE CARE NU SE VEDE se mareste de la o zi la alta si atunci eu care stau toata ziua in fata PC-ului ca sa fiu informat, o sa vreu si eu o indemnizatie mai mare. Deci voi, daca ridicati mana la sedinta, de fapt ridicati mana ca sa va auto evacuati.
Cam asta e domnii mei referitor la conventii.
Mai e ceva. Aceste conventii foarte bune aflate in Codul Civil roman de pe vremea regilor il mutilam cum vrem noi. Asta nu e bine. Concret. In anul 1989 am contorizat consumul de apa calda si caldura. Unde sa puna RADET_ul vanele si aparatura ? Blocul nostru este bloc tip P +4, cu garaje la nivelul solului. Dupa indelungi discutii un PROPRIETAR de garaj a acceptat sa se instaleze aparatura la el in garaj. Dar a cerut sa fie platit pentru aceasta. Am gasit in codul amintit "sintagma convetie civila pentr custodie" Am Aplicat-o si am incercat sa recuperam banii de la RADET. Nici vorba. Asa incat am incarcat cheltuielile blocului. Acum se cere ca pentru acest venit sa platim si 5,5 % sanatate. Sanatate pentru cine ? Pentru RADET ? Pentru vane si AMC-uri ? sau pentru proprietarul garajului ? Proprietar pe care il deranjam nu numai cu citirea indexurilor dar si cu diferitele operatii de intretinere pe care le fac cei de la RADET si mizeria de nedescris lasata in urma lor . E corect ?
Stimate domn

Din punct de vedere uman sa zicem ca aveti dreptate. Aici, pe acest forum, nu dam sfaturi din punct de vedere uman, ci legal.
Stiu cu cat incarca "factura" acele impozite pentru ca, intamplator, stau la bloc si, la fel de intamplator, sunt administrator si numai noi, administratorii, luam contact cu aceste tragedii din bloc, cu batrani care plang si ne cer pasuire, cu familii in care atat sotul cat si sotia au ramas someri, asa ca, va rog, haideti sa terminam cu populismele astea ieftine care uitati unde ne-au adus.
Daca vrem umanitate, mergem la "Suprize, surprize, Iarta-ma, Nora pentru mama sau copii versus parinti".
Aici lumea cauta solutii legale, nu umane. Daca un administrator sau presedinte de asociatie aplica legea uman, cand o sa vina fiscul il amendeaza pe lege si fiscul nu e uman deloc.
In plus, epoca boom-ului imobiliar a apus de mai bine de uman si nimeni nu mai urmareste sa ia apartamentele batranilor. Poate doar copii!

Alte discuții în legătură

Og 58/2010 pt asociatiile de proprietari mihasi mihasi 1.Aceasta ordonanta se aplica conventiilor civile ocazionale si contractelor de mandat ale presedintilor de asociatii de proprietari? 2. Au aparut normele de ... (vezi toată discuția)
Fiscalitate venituri personal asociatii de proprietari mag1962 mag1962 1)Daca Administratorul este pensionar ce contributii trebuie sa dea Administratorul si Asociatia de _Proprietari catre stat conform noului cod fiscal? 2)Se ... (vezi toată discuția)
Contributii aferente conventiilor civile aureliao2015 aureliao2015 Buna ziua Ce contributii se platesc pentru conventiile civile? As vrea sa intocmesc pentru o asociatie de proprietari, pentru administrator, presedinte, ... (vezi toată discuția)