avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... statul asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

statul asociatie

Vreau sa deschis o asociatie in scopul stangerii de fonduri pentru o serie de analize medicale costisitoare, pe care trebuie sai le fac baietelului meu.
Nu prea ma pricep si va cer o mana de ajutor.
Multumsesc
Cel mai recent răspuns: mikyangel , utilizator 22:44, 20 Ianuarie 2011
Nu puteti deschide o asociatie pentru scopul aratat mai sus, e ilegal.
Am sa va rog sa-mi dati cateva detalii, de ce este ilegal.
In Ordonanta 26/2000 care reglementeaza ONG-urile este specificat ca "Asociatiile se pot constitui in vederea realizarii unor activitati de interes general sau comunitar, dar si al unor activitati desfasurate in interes personal, nepatrimonial al membrilor lor".
Daca am interpretat gresit, corectati-ma, va rog.
Multumesc anticipat.
[ link extern ] /
ai aici f multe info despre cum infiintezi o asociatie
sper sa-ti fie de folos
Multumesc
Nu este ilegal, puteti face asta si daca doriti va pot ajuta cu sfaturi.

Alte discuții în legătură

Asociatie pentru medici RexCry RexCry Sa zicem ca 5 medici intemeiaza o asociatie pentru ajutorarea medicilor sau ceva in genul asta. Din punct de vedere legal au voie sa se finanteze pe ei insusi ... (vezi toată discuția)
Ong non-profit pentru strangerea de fonduri ienachi ienachi Intrebarea este daca o persoana bolnava care vrea sa infiinteze o asociatie ONG non-profit pentru strangerea de fonduri din donatii, cote, sponsorizari ... (vezi toată discuția)
Patrimoniu fundatie haribu haribu \"Activul patrimonial initial al fundatiei trebuie sa includa bunuri in natura sau in numerar, a caror valoare totala sa fie de cel putin 100 de ori salariul ... (vezi toată discuția)