avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Grupe de pensionare in radiologie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Grupe de pensionare in radiologie

Buna seara!As avea o rugaminte,poate reusiti sa ma ajutati!Am lucrat 38 de ani in sanatate,sectia radiologie!M-am pensiomat la limita de varsta,iar casa de pensii nu-mi recunoaste numai 8 ani lucrati in grupa 2-a de munca, restul anilor in grupa a 3-a de munca!Conform cartii de munca m-am gandit sa fac sesizare la casa de pensii ,sau sa apelez in instanta.Ce ma sfatuiti sa fac? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: annabellaxannabella , utilizator 09:41, 3 Iunie 2011
Trebuie sa contestati decizia de pensie, chiar daca perioada lucrata in grupa II de munca este trecuta in carnetul de munca sau a fost dovedita cu adeverinte. La casa de pensii pierdeti timpul si termenul de contestare a deciziei de pensie.

Impotriva deciziei de pensie puteti formula contestatie in termen de 45 de zile de la comunicare. Contestatia este de competenta tribunalului si este scutita de plata taxei de timbru si de plata timbrului judiciar.

Un model de contestatie nu exista dar, in mare, trebuie sa sune asa:

Domnule Presedinte,
Subsemnata.... domiciliata in ..., formulez prezenta contestatie impotriva deciziei de pensie nr.... din data de .... emisa de CJP intrucit in mod nejustificat nu au fost avute in vedere perioadele lucrate in grupa II de munca, astfel cum rezulta ele din carnetul de munca (sau din adeverinte, dupa caz) depus in dosarul de pensionare.
(Urmeaza descrierea situatiei de fapt, adica perioada lucrata, angajatorii, grupe de munca. Aratati cand ati depus cererea privind acordarea pensiei pentru limita de varsta si actele la casa de pensii, decizia primita precum si orice alte date pe care le considerati relevante. Precizati ca, potrivit art. 86 din Legea nr. 19/2000, casa de pensii avea obligatia sa motiveze refuzul luarii in calcul a perioadelor din carnetul de munca (adeverinte) lucrate in grupa II de munca, obligatie pe care nu si-a indeplinit-o).
In drept, imi intemeiez actiunea pe prevederile art. 87 din Legea nr. 19/2000.
Probez cele afirmate cu inscrisuri (copie carnet de munca, copie adeverinte, copie decizie de pensie).
Potrivit art. 159 din Legea nr. 19/2000, prezenta este scutita de plata taxei de timbru si de plata timbrului judiciar.
Depun prezenta in dublu exemplar, una pentru instanta si una pentru a fi comunicata partii potrivnice.
Semnatura
Domnului Presedinte al Tribunalului .......

Multumesc mult,deocamdata!Am sa va tin la curent cu rezultatul!
mariabanica a scris:

Buna seara!As avea o rugaminte,poate reusiti sa ma ajutati!Am lucrat 38 de ani in sanatate,sectia radiologie!M-am pensiomat la limita de varsta,iar casa de pensii nu-mi recunoaste numai 8 ani lucrati in grupa 2-a de munca, restul anilor in grupa a 3-a de munca!Conform cartii de munca m-am gandit sa fac sesizare la casa de pensii ,sau sa apelez in instanta.Ce ma sfatuiti sa fac? Multumesc anticipat

Din pacate pentru dvs. s-ar putea sa fi lucrat doar 8 ani in grupa 2-a.
Pentru a beneficia de conditii deosebite de munca (adica grupa 2-a) era necesar ca institutia la care ati lucrat sa ceara incadrarea sectiei in conditii deosebite de munca, daca nu a facut-o nu aveti cum sa beneficiati de conditii deosebite de munca.
Ultima modificare: Vineri, 3 Iunie 2011
annabellaxannabella, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie decizie de pensie - perioada lucrata in grupa ii de munca nevalorificata Elenacristina Elenacristina Buna seara, am primit decizia privind acordarea pensiei de invaliditate (cod pensie N22) de 2 zile si nu inteleg de ce la calculul stagiului de cotizare in ... (vezi toată discuția)
Respingerea cererii privind acordarea pensiei pentru limita de varsta DanaOanes DanaOanes Buna ziua, va scriu in numele mamei mele, care in solicitarea ei de a obtine pensia la limita de varsta a intampinat la Casa de Pensii Mures mai multe ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie de pensionare say say La ce instanta se poate contesta o decizie de pensionare anticipata, mai exact cuantumul acesteia? De ce acte este nevoie precum si daca este nevoie de taxa ... (vezi toată discuția)