Am depus plangerea la OUG 195 in septembrie 2010,s-a judecat in lipsa ,de la ultimul termen cand a ramas in pronuntare ,adica de pe 16 dec nu mai am nici o informatie privind hotararea adoptata,nici pe situl jus.ro nu s-a publicat nimic.Am dat telefon la registratura si mi s/a spus ca a fost acceptata partial plangerea,ramanad valabila numai amenda.
Ce trebuie sa fac in continuare,astept sa/mi vina acasa hotararea sau trebuie sa o ridic si sa solicit legalizarea personal,pentru ca cei de registratura nu au avut amabilitatea sa ma lamureasca.
Asteptati sa primiti sentinta (motivarea dureaza cca 30 de zile). Dupa ce o primiti, asteptati sa curga termenul de recurs (15 zile), termen in care si dumneavoastra si IPJ poate declara recurs.
Daca nici una din parti nu declara recurs si a expirat termenul, solicitati judecatoriei definitivarea sentintei.
Chiar daca a fost depusa plangerea in septembrie 2010,iar noile norme de aplicare a reformei din justitie se aplica din noiembrie dupa cate am inteles?
Nu conteaza cand ati investit instanta cu plangerea contraventionala. Prevederile Legii nr. 202/2010 sunt de imediata aplicare, deci hotararea judecatoreasca este irevocabila.