avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Mica reforma in justitie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Mica reforma in justitie

La ce lege face referire: "Daca prin lege nu se prevede altfel, hotararea judecatoreasca prin care s-a solutionat plangerea poate fi atacata cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare, la sectia contencios administrativ a tribunalului."

Legea 202/2010 citat:
"Art. IX
Alineatul (2) al articolului 34 din Ordonanta Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 410 din 25 iulie 2001, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 180/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"(2) Daca prin lege nu se prevede altfel, hotararea judecatoreasca prin care s-a solutionat plangerea poate fi atacata cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare, la sectia contencios administrativ a tribunalului. Motivarea recursului nu este obligatorie. Motivele de recurs pot fi sustinute si oral in fata instantei. Recursul suspenda executarea hotararii."
Cel mai recent răspuns: erebul , utilizator 16:34, 2 Noiembrie 2011
De exempu, aceeasi lege 202/2010 prevede ca in cazul contraventiilor aplicate conform OUG 195/2002 hotararea data de judecatorie este definitiva si irevocabila.
Asadar, OUG 195/2002, in forma sa data de legea 202/2010 nu prevede calea recursului (art. X).
justicemn a scris:

De exempu, aceeasi lege 202/2010 prevede ca in cazul contraventiilor aplicate conform OUG 195/2002 hotararea data de judecatorie este definitiva si irevocabila.
Asadar, OUG 195/2002, in forma sa data de legea 202/2010 nu prevede calea recursului (art. X).



Acelasi lucru este consemnat si cu privire la contraventiile aplicate conform disp.Legii nr.61/1991
Multumesc mult de raspuns. Probabil ca pentru plangerea contraventionala pentru parcare fara tichet voi avea posibilitatea recursului (contraventia este prevazuta in hotararea consiliului local).
Ma astept ca mica reforma sa scada numarul de dosare din instantele de drept comun din Romania.
[ link extern ] /
Ultima modificare: Miercuri, 2 Noiembrie 2011
erebul, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs impotriva hotararii pronuntate de judecatorie (obiect: plangere contraventionala) luptator.cu.pana luptator.cu.pana As dori sa pun urmatoarea intrebare ref. la recursul contra hotararii pronuntate la judecatorie in cazul unui PV de contraventie: conform OG 2/2001 art 34 ... (vezi toată discuția)
Mai pot ataca cu recurs hotararea prin care a fost respinsa plangerea ? georgedr72 georgedr72 Un Proces Verbal intocmit de IPJ pentru \\\\"[i]depasire pe linie continua[/i]\\\\" fara probe, doar soferul depasit ca martor si martorul meu din masina. ... (vezi toată discuția)
Se poate face recurs la un apel respins privind o contestatie proces verbal suspendare permis conducere Arbad Arbad Prima instanta la Judecatorie: Tip solutie: Respinge plângerea Solutia pe scurt: Respinge plângerea formulată de petentă. Ia act că nu s-au solicitat ... (vezi toată discuția)