Astfel, in cazul plangerilor contraventionala la OUG195/2002 hotararea este definitiva si irevocabila. La celelalte contraventii ramane calea recursului.
Nu este vorba de PV de circulatie, si deci nu cade sub OUG 195/2002.
Deci, intrebarea mea ramane: cum pot introduce recursul astfel incat sa ajunga la Tribunalul Bucuresti, unde-mi am eu domiciliul, si nu la cel din provincie, unde se gasesc Politia Comunitara si Judecatoria respective?
Pe de o parte legea spune ca recursul se introduce la instanta a carei hotarare se ataca. Pe de alta, fiind vorba de contencios administrativ, am dreptul sa aleg intre tribunalul de la domiciliul paratului si cel unde am eu domiciliul (sectia contencios). Daca pur si simplu introduc recursul la instanta respectiva, 100% "tovarasii" il trimit la tribunalul respectiv (unde isi au ei aranjamentele) si nu la Tribunalul Bucuresti.
Singura cale la care m-am gandit (si care nu stiu cat merit are, si nici daca exista precedente in sensul asta) este sa indic in clar in recurs ca, cf. cu legea contenciosului, solicit ca recursul sa fie judecat la Trib. Bucuresti.