avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 297 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Care este procedura de comunicare dupa ce instanta a ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Care este procedura de comunicare dupa ce instanta a ramas in pronuntare in cazul unei plangeri contraventionale?

Am depus plangerea la OUG 195 in septembrie 2010,s-a judecat in lipsa ,de la ultimul termen cand a ramas in pronuntare ,adica de pe 16 dec nu mai am nici o informatie privind hotararea adoptata,nici pe situl jus.ro nu s-a publicat nimic.Am dat telefon la registratura si mi s/a spus ca a fost acceptata partial plangerea,ramanad valabila numai amenda.
Ce trebuie sa fac in continuare,astept sa/mi vina acasa hotararea sau trebuie sa o ridic si sa solicit legalizarea personal,pentru ca cei de registratura nu au avut amabilitatea sa ma lamureasca.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 03:19, 5 Ianuarie 2011
Hotararile judecatoresti privind plangerile contraventionale nu mai pot fi atacate cu recurs.
Poate fi promovata, insa , o cale de atac extraordinara, contestatia in anulare.( desigur, pentru motivele prevazute strict si limitativ de Codul de procedura civila).
Stoica Ioana a scris:

Hotararile judecatoresti privind plangerile contraventionale nu mai pot fi atacate cu recurs.

Afirmatia din citat este eronata.
Prin exceptie, unele plangeri contraventionale nu pot fi atacate cu recurs (ex. O.u.g.195/2002, Legea 61/1996), celelalte plangeri contraventionale pot fi atacate cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare, la sectia contencios administrativ a tribunalului (vezi Art. IX Legea 202/2010).
Deci,aceasta hotarare ,nu mai poate fi atacata cu recurs.
Mergeti la arhiva instantei si vedeti daca hotararea a fost redactata si daca aveti nevoie de aceasta scoateti copie legalizata de pe hotarare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mica reforma in justitie Crinel Crinel La ce lege face referire: \"[b][u]Daca prin lege[/u][/b] nu se prevede altfel, hotararea judecatoreasca prin care s-a solutionat plangerea poate fi atacata cu ... (vezi toată discuția)
Recurs plangere contraventionala - instanta competenta ContSters126538 ContSters126538 Buna seara ! Spuneti-mi, va rog, in cazul unui recurs impotriva unei sentinte date de o judecatorie in domeniul contraventional (e vba de legea 33 / 2003) ... (vezi toată discuția)
Ce fac in urma primirii unei hotarari cu recurs? oarfa oarfa In data de 27.11.2012 s-a admis plangerea cu recurs formulata de mine, impotriva procesului verbal de contraventie, in contradictoriu cu IPJ Gorj. S-a anulat ... (vezi toată discuția)