stacta a scris:
De la infiintare, puteti sa va desfasurati activitatea pe baza declaratiilor pe proprie raspundere pe care le-ati dat la ORC precum ca indepliniti toate conditiile din punct de vedere sanitar, protectia mediului, protectia muncii, PSI etc.
Aceste declaratii sunt trimise de ORC catre toate institutiile de resort, care, dupa ce verifica obiectul de activitate al firmei dv. si vad ca acesta se supune autorizarii, va trimit o hartie prin care va comunica acest lucru si va da un termen in care sa va prezentati la ei pentru obtinerea autorizarii. Daca ati infiintat firma in urma cu cel putin 6 luni si nu ati primit nici o hartie de la ei, fiti pe pace... nici nu o sa primiti. Deci, sunteti in legalitate.
Referitor la medicul de medicina muncii si inspectorul de protectia muncii, aici lucrurile sunt mai complicate (putin, doar):
La angajare, fiecarui salariat trebuie sa i se intocmeasca o fisa de aptitudini, prin care se evalueaza locul sau de munca. Cu aceasta fisa de aptitudini, care este anexa la Fisele de instruire pe linie ssm si situatii de urgenta, salariatul tb. sa mearga la medicul de medicina muncii care ii face examenul medical la angajare si pune viza pe fisa de aptitudini.
Iar asta e inceputul... pentru ca, pe linie de protectia muncii, tot mai trebuie o groaza de lucruri de facut, chiar daca faci audit sau productie.
Sunt multe de explicat pe linie de protectia muncii... Sunati-ma, daca doriti, si va spun pe larg 0731-212913 Damian
Corect! Si adaug:orice societate trebuie sa aiba o persoana desemnata care sa se ocupe / sa raspunda de protectia muncii in firma si un contract cu un medic de medicina muncii.
Trebuie sa aveti si un Regulament Intern (chiar si daca ati avea un singur angajat).