avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... reziliere unilaterala contract prestari servicii
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

reziliere unilaterala contract prestari servicii

Buna ziua,

Sunt in postura unui prestator de servicii care doreste rezilierea contractului semnat cu beneficiarul.

In contract sunt prevazute urmatoarele situatii de incetare a contractului:

Prezentul contract inceteaza in urmatoarele situatiii:
- prin acordul partilor contractante;
- prin rezilierea contractului de catre oricare dintre partile contractante pentru nerespectarea culpabila a obligatiilor contractuale de catre cealalta parte contractanta.


In principiu as dori incetarea prin acordul partilor, dar in cazul in care beneficiarul nu este de acord voi trece la rezilierea unilaterala a contractului.
Motivul: datorita unor clauze de confidentialitate, la semnarea contractului nu s-au specificat exact cerintele de catre beneficiar, astfel am ajuns in situatia de a mi se cere sa execut cvea mult mai complex care nu poate fi realizat in perioada de timp initial estimata, plus presupune costuri suplimentare.
Doresc incetarea contractului si nu o renegociere, deoarece beneficiarul doreste schimbarea conditiilor pe care le-am stabilit la inceputul intelegerii: perioada si modalitate/ritm de lucru.

In cazul in care voi ajunge in situatia de a rezilia unilateral contractul, avand in vedere ce e stipulat in contract si motivatia pe care v-am explicat-o, exista temeiuri ca beneficiarul sa atace decizia de reziliere. Precizez ca intentionez sa inapoiez avansul pe care beneficiarul l-a platit si ma angajez sa nu divulg nicio informatie cu potential caracter confidential care mi-ar fi fost comunicata pana acum.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters181996 , utilizator 18:14, 6 Ianuarie 2011
In principiu ati putea solicita rezilierea pentru motivele mentionate, in special daca in cuprinsul clauzelor se regasesc alte cerinte decat cele convenite.Spun aceasta deoarece va puteti folosi de principiul conform caruia ,,clauzele indoielnice se interpreteaza in favoarea celui ce se obliga".
In primul rand va multumesc pentru raspunsul intial.

Am notificat beneficiarul in legatura cu rezilierea contractului, precizand ca voi inapoia avansul(ceea ce am si facut printr-un transfer bancar in contul societatii), ca nu voi folosi in scop propriu datele primite si nu voi divulga informatiile confidentiale care mi-au fost comunicate.

Din pacate a mai aparut o problema. In momentul in care am virat banii in contul beneficiarului, pentru a ma asigura ca am datele corecte, am facut o verificare a datelor societatii lui si am descoperit ca numele pe care l-a completat in cadrul contractului nu este cel corect/real. Nu e diferenta mare, doar o inversare de litere, dar in acest caz mai este valabil contractul? Datele beneficiarului au fost completate chiar de reprezentantul lui si greseala nu imi apartine.

Precizez ca pe notificarea de reziliere am trecut numele beneficiarului exact asa cum e trecut in contract, adica varianta gresita, nestiind la momentul respectiv ca datele din contract nu sunt corecte.

Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Joi, 6 Ianuarie 2011
acelasi123, utilizator
Presupunand ca celelalte date existente in contract sunt trecute corect, ii confera acestuia valabilitate, iar o greseala materiala de genul celei mentionate de dvs. ar putea fi indreptata.
In acest caz trebuie sa refac notificarea de reziliere si sa trec numele corect?
Eu cred ca asa ar fi corect , daca tot ati descoperit ca numele sau denumirea corecta a societatii beneficiare a fost trecuta eronat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract cu servicii mentenanta informatica aliali00 aliali00 Buna ziua. As dori sa inserez intr-un contract de servicii mentenanta informatica cu un operator economic care imi face mentenanta si are acces la toate ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract george.moro george.moro Buna ziua. Un prestator de servicii a considerat ca este mai convenabil sa rezilieze contractul si sa incaseze avansul, justificand actiunea sa printr-o ... (vezi toată discuția)
Notificare reziliere contract prestari servicii 3C_M_M 3C_M_M Buna ziua Astazi am primit prin FunCurier Notificarea rezilierii unui contract de Prestari Servicii din partea Beneficiarului. Va rog sa ma sfatuiti ... (vezi toată discuția)