avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... denuntarea unilaterala
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

denuntarea unilaterala

Spuneti-mi va rog in contractele de vanzare-cumparare si de distributie se poate include la modalitatile de incetare a contractului si denuntarea unilaterala cu o notificarea prealabila de ...x .. zile? Ar incalca principiul irevocabilitatii?:(
Cristina.P a scris:

Spuneti-mi va rog in contractele de vanzare-cumparare si de distributie se poate include la modalitatile de incetare a contractului si denuntarea unilaterala cu o notificarea prealabila de ...x .. zile? Ar incalca principiul irevocabilitatii?:(

ce legatura are principiul irevocabilitatii cu contractul de vanzare-cumparare?
Contractul este legea partilor. Partile sunt libere sa stabileasca prin conventie drepturi si oligatii atata timp cat aceste clauze nu contravin legii.
Multumesc pentru raspuns.

Pai...conform acestui principiu, art 969 Cod civil ''Conventiile nu pot fi revocate prin vointa uneia din parti,
ci numai prin acordul partilor '', iar de aici înţelegem faptul că actului juridic bilateral sau multilateral nu i se poate pune capăt prin voinţa numai a uneia din părţi. Eu de aceea aveam inpresia ca nu am voie sa-l desfiintez in mod unilateral.
Ultima modificare: Marți, 31 Martie 2009
Gabriela Mihai, Avocat
Pai in atunci cand partea nu si-a executat obligatiile contractuale incetezi contractul cu notificare prealabila si poti sa ii adaugi si penalitati.
Clauzele inserate sa fie conform legii si cat de cat in interesul tau !
Partile pot insera in mod valabil in contract o clauza de incetare a contractului prin denuntare unilaterala cu un preaviz de X zile, independent de vreo culpa a uneia dintre parti.
Rezilierea contractului pentru neindeplinirea obligatiilor contractuale de catre una din parti este o alta cauza de incetare a contractului si trebuie prevazuta ca atare in contract.

Alte discuții în legătură

Reziliere unilaterala mihai440 mihai440 intr-un contract de locatiune incheiat pe un an de zile se prevede 1 durata contractului se prelungeste in miod automat, pe perioade de timp egale, daca nici ... (vezi toată discuția)
Incetare contract babysee babysee Buna ziua, am o nelamurire: pot solicita incetarea unui contract de p-s avand in vedere ca in cuprinsul lui s-a omis inserarea unor clauze legate de ... (vezi toată discuția)
Contract prestari servicii la asociatia de proprietari fara reziliere ! Lupulescu Robert Curatenie Blocuri Lupulescu Robert Curatenie Blocuri Buna seara, vreau sa va prezint urmatoarea situatie : -la data de x am incheiat in forma scrisa un CONTRACT de prestari servicii cu Asociatia de Proprietari z ... (vezi toată discuția)