avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Chemat la Audierii, va rog un sfat !
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Chemat la Audierii, va rog un sfat !

detin o firma care intermediaza diferite servicii, un client care a achizitionat acum 1 an ceva prin noi a depus plangere penala inpotriva mea ca si persoana fizica pentru inselaciune, fiindca nu a fost multumita de produsul achizitionat prin intermediul nostru. In contractul pe care l-a semnat clientul este specificat ca eu si firma mea suntem doar vanzatori, intermediari partile fiind clientul si o societate din strainatate iar noi intermediari. Am fost chemat la audiere pentru inselaciune eu ca si persoana fizica, va rog dati-mi un sfat ce sa le duc la audiere sa inteleaga ca eu doar am intermediat acest contract si nu eu sunt beneficiarul, daca le duc contractul de colaborare dintre firma mea si firma din strainatate in care este stipulat clar cine ce roluri are este in regula? la ce ma pot astepta ? am cazierul imaculat si nu am inselat pe nimeni, iar valoarea acelui produs achizitionat de client este de 500 de euro , ce sa fac sa platesc eu din buzunar si sa isi retraga plangerea? tot mai trebe sa merg la audieri si daca isi retrage plangerea?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:16, 13 Ianuarie 2011
In cazul infractiunii de inselaciune nu este incidenta plangerea penala prealabila.
Chiar daca se retrage plangerea,cercetarile vor continua.

Ce sa vandut mai exact?
La audieri trebuie sa mergeti.
Nu conteaza ca sunteti intermediar.

Inselaciunea

Infractiune care face parte din grupul infractiunilor contra aptrimoniului (privat sau public), prevazute in t. III, art. 215, C. pen., partea

speciala si consta in inducerea in eroare a unei persoane,
prin
prezentarea ca adevarata a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasa a unei fapte adevarate, in scopul de a obtine pentru sine sau pentru altul un fals material injust si daca s-a pricinuit o paguba
este vorba despre un card de vacanta eliberat de un hotel din strainatate.

daca m-as duce cu un avocat sa dau declaratia asta la politie as avea sanse sa nu se mai complice treaba mai departe?
Dumneavoastra daca ati prezentat oferta corect,iar firma pentru care sunteti inermediar,nu a respectat oferta,firma se face vinovata de inselaciune.

In cazul in care dumneavoastra ati avut cunostiinta de nerespecatrea ofertei,va faceti la fel vinovat.

Un avocat v-ar ajuta mult.
Nu stiu ce sa intamplat exact,si daca aveti vinovatie sau nu.
problema e in felul urmator cardul respectiv a fost fabricat de hotel insa au uitat sa il trimita clientului, si de aici toata problema in care sunt implicat .
Nu cred ca sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii de inselaciune.
Mergeti la audieri si relatati tot adevarul.

Daca reparati prejudiciul,si oferiti o alta vacanta in schimbul celei pierdute,puteti scapa cu o amenda.
Succes.

Alte discuții în legătură

Se poate primi amenda penala pentru infractiunea de inselaciune? fentzeliulian fentzeliulian Buna ziua! Se poate primi amenda penala pentru infractiunea de inselaciune? (vezi toată discuția)
Va rog cineva in cunostinta de cauza in materie de drept penal, am nevoie de un sfat inainte de a merge la audiere si declaratii!!!!!!! Conrad Conrad detin o firma care intermediaza diferite servicii, un client care a achizitionat acum 1 an ceva prin noi a depus plangere penala inpotriva mea ca si persoana ... (vezi toată discuția)