avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Chemat la Audierii, va rog un sfat !
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Chemat la Audierii, va rog un sfat !

detin o firma care intermediaza diferite servicii, un client care a achizitionat acum 1 an ceva prin noi a depus plangere penala inpotriva mea ca si persoana fizica pentru inselaciune, fiindca nu a fost multumita de produsul achizitionat prin intermediul nostru. In contractul pe care l-a semnat clientul este specificat ca eu si firma mea suntem doar vanzatori, intermediari partile fiind clientul si o societate din strainatate iar noi intermediari. Am fost chemat la audiere pentru inselaciune eu ca si persoana fizica, va rog dati-mi un sfat ce sa le duc la audiere sa inteleaga ca eu doar am intermediat acest contract si nu eu sunt beneficiarul, daca le duc contractul de colaborare dintre firma mea si firma din strainatate in care este stipulat clar cine ce roluri are este in regula? la ce ma pot astepta ? am cazierul imaculat si nu am inselat pe nimeni, iar valoarea acelui produs achizitionat de client este de 500 de euro , ce sa fac sa platesc eu din buzunar si sa isi retraga plangerea? tot mai trebe sa merg la audieri si daca isi retrage plangerea?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:16, 13 Ianuarie 2011
eumarian a scris:

Sigur ca da, dar mi-am dat seama ca dl. Conrad traieste cu impresia ca inselaciune inseamna orice relatie comerciala in care clientul e nefericit.

@Conrad
Daca nu ati folosit fapte sau calitati mincinoase in stabilirea raporturilor comerciale, aratati precis acest lucru catre Politie si nu vi se va intampla absolut nimic (din perspectiva infractiunii de inselaciune).

Ma nelinisteste faptul ca nu stiu ce a putut ea declara in acea plangere ... si nu stiu la ce sa ma astept. Sincer vorbind eu stiu sigur ca problema clientului nu e cardul ..ci criza abatuta asupra tutror , si in speranta ca asa primeste banii pe care ia dat pe un produs care atunci sil permitea insa acum nu ,a depus plangerea
eumarian a scris:

Sigur ca da, dar mi-am dat seama ca dl. Conrad traieste cu impresia ca inselaciune inseamna orice relatie comerciala in care clientul e nefericit.

@Conrad
Daca nu ati folosit fapte sau calitati mincinoase in stabilirea raporturilor comerciale, aratati precis acest lucru catre Politie si nu vi se va intampla absolut nimic (din perspectiva infractiunii de inselaciune).

Da, existenta unui raport comercial nu presupune existenta infractiunii de inselaciune.

Orice a declarat trebuie si probat pe baza de probe.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

eumarian a scris:

@Conrad

Da, existenta unui raport comercial nu presupune existenta infractiunii de inselaciune.

Orice a declarat trebuie si probat pe baza de probe.

Corect.
Atata timp cat puteti face dovada celor afirmate cu probe, nu exista elemente constitutive ale infractiunii de inselaciune si de acea este bine sa apelati la serviciile unui avocat de calitate
:offtopic: Interventie moderator: va rog sa ramaneti la topicul deschis. Multumesc.

Conrad a scris:

Din cate am inteles nu sa dispus inceperea uraririi penale asupra mea si nici a firmei pe care o reprezint .Situatia este in felul urmator firma mea a comercializat un produs fiind mandatata de catre fabricantul produsului.In contractul pe care lam semnat cu clientul eu fiind imputernicit sa comercializez acest produs in numele fabricantului si in favoarea lui era stipulat ca se livreaza acest produs in termen de 30 de zile prin posta. A trecut 1 an si produsul nu l-a livrat fabricantul iar clientul m-a reclamat pe mine pt inselaciune si urmeaza sa ma duc sa dau prima declaratie. Intrebarea este : Eu detin contractul de colaborare intre cele doua firme in care este stipulat ca nu era obligatia mea nici fabricarea si nici livrarea produsului , decat sa semnez contractele cu potentiali clienti in favoarea fabricantului+ mai am inca un document care se refera strict la acest aspect in care de asemenea se specifica cine avea obligatia de a fabrica si livra produsul. daca duc aceste documente cu mine cand ma voi duce sa dau declaratie, eu ies din aceasta incurcatura?documentele acestea sun suficiente pt a dovedi ca eu am fost de buna credinta si am procedat conform contractului.
Datoria dvs este sa va aparati.
Duceti orice probe accpetate de lege care v-ar sustine nevinovatia.
A merge mai departe cu presupuneri,fara a cunoaste actele si lucrarile dosarului,mi se pare un mod de abordare neprofesionist

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate primi amenda penala pentru infractiunea de inselaciune? fentzeliulian fentzeliulian Buna ziua! Se poate primi amenda penala pentru infractiunea de inselaciune? (vezi toată discuția)
Va rog cineva in cunostinta de cauza in materie de drept penal, am nevoie de un sfat inainte de a merge la audiere si declaratii!!!!!!! Conrad Conrad detin o firma care intermediaza diferite servicii, un client care a achizitionat acum 1 an ceva prin noi a depus plangere penala inpotriva mea ca si persoana ... (vezi toată discuția)