avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Chemat la Audierii, va rog un sfat !
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Chemat la Audierii, va rog un sfat !

detin o firma care intermediaza diferite servicii, un client care a achizitionat acum 1 an ceva prin noi a depus plangere penala inpotriva mea ca si persoana fizica pentru inselaciune, fiindca nu a fost multumita de produsul achizitionat prin intermediul nostru. In contractul pe care l-a semnat clientul este specificat ca eu si firma mea suntem doar vanzatori, intermediari partile fiind clientul si o societate din strainatate iar noi intermediari. Am fost chemat la audiere pentru inselaciune eu ca si persoana fizica, va rog dati-mi un sfat ce sa le duc la audiere sa inteleaga ca eu doar am intermediat acest contract si nu eu sunt beneficiarul, daca le duc contractul de colaborare dintre firma mea si firma din strainatate in care este stipulat clar cine ce roluri are este in regula? la ce ma pot astepta ? am cazierul imaculat si nu am inselat pe nimeni, iar valoarea acelui produs achizitionat de client este de 500 de euro , ce sa fac sa platesc eu din buzunar si sa isi retraga plangerea? tot mai trebe sa merg la audieri si daca isi retrage plangerea?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:16, 13 Ianuarie 2011
Nu va mai stresati atat,caci nu are rost.
O sa scapati cu o amenda dministrativa,sau chiar fara amenda.
Mergeti la audieri si relatati tot adevarul.
frank_kvitta a scris:

Nu va mai stresati atat,caci nu are rost.
O sa scapati cu o amenda dministrativa,sau chiar fara amenda.
Mergeti la audieri si relatati tot adevarul.

Cum sa spun, ... sunt tanar si la 22 de anii proaspat intrat in lumea afacerilor ma ingrozeste justitia romana stiind si auzind cate nedreptati se fac , ...iar tonul politistului care ma sunase pt a stabili cand ma duc la declaratii nu mia inspirat tocmai incredere si rostea foarte usor si degajat fraza`` sau trimit mandat de aducere?`` ... ma intelege-ti sper ca nu pot sta tocmai linistit mai ales stiind ca nu am resurse financiare pt a sustine acest demers anevoios
Politistul incearca doar sa va intimideze.
Nu aveti de ce sa va temeti.
Intelegeti ca mare lucru nu se poate intampla.

Mergeti si vorbiti frumos cu politistul,explicati totul si va fi bine.
Legea se va aplica sau nu,indiferente ca va temeti sau nu.
Deci nu are rost sa va temeti.
Trebuie doar sa fiti prudent,sa nu va invinovatiti.
Nu prea merge "noi eram doar vanzatori", fie sunteti mandatar al hotelului, fie firma dumneavoastra este responsabila de serviciile pe care le vinde catre consumator. Nu dvs ati incasat banii?

Cel mai probabil, clientul v-a cerut banii inapoi pe cardul neprimit si l-ati refuzat, corect? Dar la momentul cumpararii, cumparatorul stia ca va trebui sa faca alta cerere catre hotel pentru a intra in posesia bunului sau nu? Si daca nu stia, de ce nu i-ati spus cand i-ati vandut produsul?

Scuze, acum am citit ca hotelul a incasat banii! In acest caz, sunt slabe sanse de a se dovedi inselaciunea. Stia clientul tot ce trebuia sa stie despre bunul sau (ca trebuie sa depuna cerere etc?)
Ultima modificare: Luni, 3 Ianuarie 2011
eumarian, utilizator
eumarian a scris:

Nu prea merge "noi eram doar vanzatori", fie sunteti mandatar al hotelului, fie firma dumneavoastra este responsabila de serviciile pe care le vinde catre consumator. Nu dvs ati incasat banii?

Cel mai probabil, clientul v-a cerut banii inapoi pe cardul neprimit si l-ati refuzat, corect? Dar la momentul cumpararii, cumparatorul stia ca va trebui sa faca alta cerere catre hotel pentru a intra in posesia bunului sau nu? Si daca nu stia, de ce nu i-ati spus cand i-ati vandut produsul?

Da, scuza-ti termenii. Da eram mandatar,imputernicit al hotelului firma mea a fost mandatata pt dovedirea acestui aspect am si contractul intre cele doua firme. un avans a incasat firma mea pe care a transmiso hotelului(exista documente care atesta acest lucru) iar restul a fost achitat de client direct in contul hotelului.Nu am fost contactat de client (spune ca nu mai avea numerele de telefon,desi in contract sunt stipulate numerele de telefon ale hotelului si ale firmei mele) ba mai mult nici hotelul nu a fost contactat , doar politia .... Cat despre produs verbal a fost instintat cu lux de amanunte despre tot ce tine de produs, in scris la fel prin contract, prin ghid de informare referitor la produs.
Ultima modificare: Luni, 3 Ianuarie 2011
Conrad, utilizator

Alte discuții în legătură

Se poate primi amenda penala pentru infractiunea de inselaciune? fentzeliulian fentzeliulian Buna ziua! Se poate primi amenda penala pentru infractiunea de inselaciune? (vezi toată discuția)
Va rog cineva in cunostinta de cauza in materie de drept penal, am nevoie de un sfat inainte de a merge la audiere si declaratii!!!!!!! Conrad Conrad detin o firma care intermediaza diferite servicii, un client care a achizitionat acum 1 an ceva prin noi a depus plangere penala inpotriva mea ca si persoana ... (vezi toată discuția)