Cititi art 215 Cod Penal
Înşelăciunea
(1) Inducerea în eroare a unei persoane, prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos material injust şi dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 12 ani.
(2) Înşelăciunea săvârşită prin folosire de nume sau calităţi mincinoase ori de alte mijloace frauduloase se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 15 ani. Dacă mijlocul fraudulos constituie prin el însuşi o infracţiune, se aplică regulile privind concursul de infracţiuni.
(3) Inducerea sau menţinerea în eroare a unei persoane cu prilejul încheierii sau executării unui contract, săvârşită în aşa fel încât, fără această eroare, cel înşelat nu ar fi încheiat sau executat contractul în condiţiile stipulate, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută în alineatele precedente, după distincţiile acolo arătate.
...
Dintre elementele constitutive ale infractiunii de inselaciune trebuie sa indepliniti una din urmatoarele conditii:
- potrivit alin (1) sa fi prezentat mincinos o fapta (fapta trebuie sa fie clara si minciuna sa fie evidenta). Deci ati mintit in privinta originii cardului, fie v-ati prezentat intr-o calitate pe care nu o detineati etc
- fapta mentionata la alin (3). Vedeti ca efectele inducerii sau mentinerii in eroare sunt foarte restrictiv definite: persoana trebuie sa nu fi incheiat contractul daca nu ar fi fost indusa in eroare. A induce in eroare = a face sa creada ceva fals ca adevarat (chiar daca nu il prezentati ca atare).
In opinia mea, nu vad cum sunt indeplinite vreuna din cele doua conditii, daca vanzarea s-a facut conform ghidului pus la dispozitie.