avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Administrator judiciar
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Administrator judiciar

Buna ziua!
As dori sa Va intreb, in cazul in care administratorul judiciar al unei societati comerciale aflate in insolventa, nu-si face datoria fata de angajat (eliberarea actelor necesare pentru trmiterea in somaj), unde se poate reclama?
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 16:16, 5 Ianuarie 2011
Sesizati judecatorul sindic in conditiile art. 22 din legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei.
Faceti o sesizare si la ITM (pentru nerespectarea Codului muncii si a CIM) deoarece administratorul judiciar trebuie sa rezolve si problemele administrative si de personal ale unitatii respective.
Administratorul judiciar rezolva aceste probleme in baza actelor predate de catre administratorul statutar al societatii (angajatorul). Verificati cu administratorul judiciar daca sunt predate aceste acte.
Daca aceste acte nu sunt predate nu vad cum ar putea sa emita decizii....bazate pe ce?
inainte de a-l reclama pe administratorul judiciar ati depus o cerere la acesta prin care sa solicitati eliberarea deciziei de concediere si carnetul de munca ???
userul maglas are dreptate , daca adm. statutar nu i-a predat actele adm. judiciar ??? cum poate acesta sa cunoasca situatia de fapt daca nu are contractul de munca, actele aditionale, statele de plata, etc.????
Va multumesc pentru ajutor!

Pentru ultimul raspuns:
Mi-a incheiat Cartea de munca in decembrie (desi ultima zi lucratoare era 8 octombrie). Precizez ca incepand din 11 septembrie 2008 - 11 sept. 2010 am fost in CCC, iar firma a intrat in insolventa in iunie 2009 (patronii sunt de negasiti). Parerea mea este ca am dreptul la somaj, avand in vedere ca toate contributiile erau platiti pentru perioada in care lucram la firma respectiva. Acum insa lichidatorul ma tot amana, si sincer deja imi pierd rabdarea..

Alte discuții în legătură

Protectia muncii in caz de insolventa sorana_sabau sorana_sabau As avea câteva întrebări, dar mai intâi trebuie sa va expun un pic situația. Este vorba despre o societate care este în insolventă, având numit ... (vezi toată discuția)
Firma in procedura de insolventa salarii neplatite bonprice bonprice Buna ziua , Am o problema mai complexa si anume;firma la care sunt angajat a depus la tribunal actele de incepere a procedurii de insolventa.Primul termen ... (vezi toată discuția)
Terminare concediu de crestere copil-firma in faliment dalin dalin Buna ziua Ma aflu in concediu de crestere copil, care se termina pe 15.10.2011, iar societatea la care am lucrat se afla in insolventa si s-a dispus ... (vezi toată discuția)