avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu medical

Buna Ziua,

Va rog frumos sa-mi spuneti daca dupa expirarea concediului de ingrijire copil de ani pot intra in concediu medical pentru boala obisnuita??
mai pot beneficia de vreun alt tip de concediu medical platit??

va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:07, 3 Ianuarie 2011
1. Puteti intra in concediu medical oricand medicul dvs. considera ca este necesar aceasta.

2. OUG 158/2005 spune:
Art.8...
(3) Se asimileazã stagiului de cotizare în sistemul de asigurãri sociale de sãnãtate şi perioadele în care asiguratul:
...
c) a beneficiat de concediu şi indemnizaţie pentru creşterea copilului în vârstã de pânã la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, de pânã la 3 ani, potrivit Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 148/2005 privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului, aprobatã cu modificãri şi completãri prin Legea nr. 7/2007, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, respectiv perioadele în care persoanele asigurate au beneficiat de drepturile prevãzute la art. 12 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare. (literã introdusã prin art. I pct. 6 din O.U.G. nr. 36/2010, în vigoare de la 26 aprilie 2010)

3. Tot OUG 158/2005 precizeaza:
Art. 2. - (1) Concediile medicale şi indemnizaţiile de asigurãri sociale de sãnãtate, la care au dreptul asiguraţii, în condiţiile prezentei ordonanţe de urgenţã, sunt:
a) concedii medicale şi indemnizaţii pentru incapacitate temporarã de muncã, cauzatã de boli obişnuite sau de accidente în afara muncii;
b) concedii medicale şi indemnizaţii pentru prevenirea îmbolnãvirilor şi recuperarea capacitãţii de muncã, exclusiv pentru situaţiile rezultate ca urmare a unor accidente de muncã sau boli profesionale;
c) concedii medicale şi indemnizaţii pentru maternitate;
d) concedii medicale şi indemnizaţii pentru îngrijirea copilului bolnav;
e) concedii medicale şi indemnizaţii de risc maternal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prenatal lauritalaurita lauritalaurita in cadrul celor 12 luni lucrate anterior sarcinii, se pot incrada si cele doua luni de concediu prenatal? (10 luni plus 2 luni prenatal) Multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Indemnizatie cresterea copilului alexandra_03 alexandra_03 Sunt studenta in ultimul an la master si de 6 luni lucrez la o firma, beneficiez de indemnizatie pentru cresterea copilului daca raman in risc maternal ? (vezi toată discuția)
Concediu de ingrijire copil echivalent de concediu medical mmarza mmarza Buna ziua. Ma puteti va rog ajuta cu o nelamurire legarta de incadrarea juridica a concediului de ingrijire copil? Nu am gasit nicaieri ca CIC este ... (vezi toată discuția)