Ma confrunt cu o probleme juridica nesteptata pe care nu stiu cum sa o tratez si nici nu am prea mult timp sa aflu.
Pe scurt, sunt intr-un proces civil de fond funciar cu un vecin de prin ianuarie 2008. El mi-a atacat titlul de proprietate pentru un teren. Am castigat la judecatorie. La recurs a fost casata hotararea si trimis dosarul la rejudecare. Stiu acest lucru pentru ca este afisat pe internet, desi destul de sumar. La acea infatisare avocatul meu a fost de negasit si nu am stiut ce sa fac. Apoi am luat legatura cu el si a spus ca nu se poate asa ceva, ca era o formalitate sa castig si ca nu-i nimic, sa astept sa mi se trimita instiintare mai intai.
Asa ca tot astept instiintare, cam din luna noiembrie 2010 cand a fost casata hotararea la recurs. Numai ca, in loc de instiintare primesc joi 30 decembrie 2010 seara citatie cum ca sa ma prezint la termenul de 4 ianuarie 2011 adica maine. La dosar nici vorba sa mai am acces deoarece a fost ridicat de judecator cu cinci zile inainte, instiintare nu, deci intampinare nu, avocatul nicaieri si mi-e teama ca o sa raman singur si data viitoare.
Tocmai ce am aflat acum de pe internet ca a mai fost un termen pe 22 decembrie 2010. Nu am fost chemat, nu citatie, nu instiintare nimic pentru acea data.
In aceasta citatie sa ma prezint pe 4 ianuarie 2011 scrie sa depun inscrisuri latfel se judeca in lipsa. Ce inscrisuri? eu nu am vazut hotararea de casare, nu am vazut intampinarea partii adverse.
Ce as putea face in aceste conditii? Nu sunt complet descoperit neavand intampinare? Fara avocat ce pot face, cum ar trebui sa ma prezint?
Am adus datele pe care le-am considerat eu importante dar sunt atent la indicatii pot veni cu mai multe date.
te prezinti si ceri un termen scurt pt a angaja un avocat si spui ca ai primit citatia pe 30 decembrie sper sa fie si data postei pe citatie,,,( ca tu nu ai stiu de proces s.a.m.d.) iar daca ti se respinge aceasta cerere, soliciti un termen pentru ati pregati apararea pt motivele de mai sus
Va multumesc!
Tocmai ce am reusit sa dau de avocatul meu. Care a spus clar ca nu poate veni. Mai cer un termen scurt sa-mi angajez alt avocat?
Cer doar termen pentru a-mi tregati apararea? Daca nu se acorda ce fac?
da, cereti termen sa va puteti angaja aparator, spuneti ca ati reziliat conctractul cu cel vechi, ca cel vechi nu a avut contract cu dvs decat pentru faza din recurs s.a.m.d. gasiti motive destule, daca totusi se respinge cererea asta (desi nu cred, având in vedere si faptul ca ati primit citatia destul de tarziu) cereti termen pt a pregati apararea sa luati act de actele dosarului si chiar de hotararea de casare intrucât nu aveti cunoștinta de aceasta ( nu vi s-a comunicat)
Ce înseamnă recurs
liveomars
Buna ziua!
Am pierdut un proces in apel(cu banca) decizia instanței este ca admite apelul incident, respinge apelul principal ca nefondat, cu recurs in 30 ... (vezi toată discuția)