avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Citatie fara chemare in judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Citatie fara chemare in judecata

Buna ziua, intampin urmatoarea problema: mi-a fost inmanata o citatie pentru ordonanta de plata fara a fi atasata si cererea de chemare in judecata cu toate inscrisurile pe care se fundamenteaza. Mi se pune in vedere sa depun intampinarea cu cel putin 3 zile inaintea termenului. Ma puteti ajuta cu vreun sfat? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ileana Schwarz , Avocat 17:22, 11 Septembrie 2013
Uitati-va pe citatie sa vedeti daca scrie "Cu copie actiune"..Daca scrie si daca mai este timp...mergeti la Judecatoria de la care ati primit citatia,cu numarul de dosar ..si cereti sa vedeti dosarul.Daca este vorba de o persoana juridica sa aveti delegatie de la firma.
Daca nu apare mentiunea "cu copie cerere" mergeti la termenul de judecata, solicitati amanarea si cereti sa vi se inmaneze un exemplar al cererii sa puteti formula apararea.
nu este precizat nicaieri in citatie "cu copie actiune". Asa ma gandeam si eu sa ma prezint la termen si sa solicit un exemplar al cererii de chemare in judecata si inscrisurile aferente. Nu se poate anula/respinge dosarul din aceasta cauza?
Nu.oricum aveti dreptul la un termen pentru pregatirea apararii eventual angajarea unui avocat...mai ales ca nu ati primit copia cererii de chemare in judecata.
succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicare adresã trimisã de judecãtorie fãrã cererea de chemare în judecatã ºi fãrã înscrisuri Spider2077 Spider2077 Am o mare dilema imi este foarte greu sa inteleg acest comunicat de la judecatorie care a a mai venit insotit de o comunicare adresa, care sunt din partea ... (vezi toată discuția)
Solicitare amanare proces lemontee lemontee Buna ziua, am primit o citatie, insa fara a primi si cererea de chemare in judecata, motiv pentru care nu am cum sa formulez intampinare. pot solicita ... (vezi toată discuția)
Documente dosar instanta ilizibile KRMN2019 KRMN2019 Buna ziua. Am primit de la judecatorie documentele depuse intr-un dosar in care am calitate de parat. Documentele (cererea de chemare in judecata) primite sunt ... (vezi toată discuția)